Elmenekült a sajtó elől a baloldal amerikai kampánypénzeinek főszereplője - videó

Vágólapra másolva!
Soros egyetemén, a CEU-n tartottak konferenciát baloldali politikusok részvételével. Bár az eredeti programban szerepelt Korányi Dávid, a baloldal kampányfinanszírozási botránya egyik főszereplőjének neve, Karácsony főtanácsadója, Bajnai embere végül nem mert elmenni. Mint azt többször megírtuk, Márki-Zay Péter egyik nyilatkozatában elismerte, majd a Mindenki Magyarországa Mozgalom elszámolásából egyértelműen be is bizonyosodott, az Egyesült Államokból pénzelték a baloldal kampányát, legalább kétmilliárd forinttal. A pénzt egy Action for Democracy nevű szervezeten keresztül küldték, amelynek ügyvezető igazgatója Korányi volt. A Magyar Nemzet a konferencián forgatott videót, ahol egészen nevetséges magyarázkodások hangzottak el.
Vágólapra másolva!

Augusztus végén pattant ki a baloldal kampányfinanszírozási botránya, amikor Márki-Zay Péter korábbi kormányfőjelölt arról beszélt egy podcast adásban, hogy az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM)

a kampány utolsó számláit egy több száz millió forintos külföldi adományból fizette ki.

Az adományozó az amerikai székhelyű Action for Democracy nevű szervezet, amelyet Karácsony Gergely főtanácsadója, Korányi Dávid vezetett. Korányi egyébként a Bajnai-kormány korábbi államtitkára, a volt kormányfő egyik fontos embere volt.

Az Action for Democracy egy közleményben elismerte az MMM-nek nyújtott támogatást,

mégis azt állították, hogy ezzel nem avatakotrak be a választási kampányba. Az Action for Democracy szerint ők a támogatást a demokratikus értékek védelme, a választási részvétel növelése és a voksolás tisztaságának elősegítése érdekében nyújtották.

Csakhogy azóta bebizonyosodott, hogy a támogatást nem így használták fel, amit Márki-Zay Péter nyíltan ki is mondott. A korábbi kormányfőjelölt arról beszélt, hogy kulturális projektekre kaptak pénzt, ám ezek között említett számos kampányterméket, például az úgynevezett „migránsszámlálót" és képviselőjelöltek korteskedését is támogatták a pénzből.

Sőt a bukott miniszterelnök-aspiráns azt is hozzátette, hogy nem csináltak volna efféle „kulturális kampányt", ha nem lettek volna országgyűlési választások.

A Magyar Nemzet a Soros-egyetemen tartott konferencián próbálta megkérdezni Korányit, aki a résztvevők között volt eredetileg, de tiltott kampányfinanszírozás kulcsembere nem mert elmenni.

A Magyar Nemzet így Hajnak Miklóst, a Momentum országgyűlési képviselőjét, a szocialista kormányok volt külügyminiszterét kérdezte, és megszólalt Karácsony Gergely főpolgármester is.

Hallgassák meg az egészen elképesztő magyarázkodásukat!