Lakóház pincéjében termesztették a drogot - videó

Kannabisz-növények minden méretben
Vágólapra másolva!
A renőrség felderítői egy komplett kannabisztermesztő helyet számoltak fel Kiskunlacházán. A profin kialakított drogfeldolgozót egy halásztelki és egy szarvasi férfi üzemeltette.
Vágólapra másolva!

Mintegy 250 tő élő kannabisznövényt és közel 40 kg már leszárított marihuánát foglaltak le a nyomozók, miután 2022. szeptember 15-én rajtaütöttek két férfin Kiskunlacházán. A Pest megyei kisvárosban a rendőrök megjelenése előtt senkinek nem tűnt fel, hogy az egyik kétszintes családi házban drogtermesztés folyik. Az 51 éves halásztelki tulajdonos és 26 éves szarvasi társa olyan szakszerűen alakította ki az ingatlant a kábítószer termesztéséhez, illetve feldolgozásához, hogy

még a szigetelésre is figyeltek, megakadályozva ezzel az erős marihuánaillat terjedését.

A termesztés a ház pincéjében zajlott, míg a szárítás az emeleten.

Kannabisz-növények minden méretben Forrás: police.hu

A bűnügyi helyszínelőknek több napig tartott a szemle, egyrészt a kábítószer hatalmas mennyisége, másrészt a precízen kialakított rendszer minden egyes elemének pontos rögzítése miatt. Az élő és már leszárított növényeken túl lefoglalták a termesztéshez használt eszközöket is, így a ventilátorokat, a világító-, a klimatizáló-, a párásító és a szárító berendezéseket.

Szárítószekrényeket is készítettek Forrás: police.hu

A két férfi között megvolt a szerepek leosztása:

a fiatalabb kertészkedett, miközben idősebb társa a növények fejlődésének hátterét biztosította.

Az a lefoglalt tárgyakból is kiderült, hogy többszázezer forintot invesztálhattak bele a drogüzletbe. A növényeknek mindet megadtak annak érdekében, hogy minél jobban és gyorsabban fejlődjenek. Így

sem a jó minőségű virágföldet, sem a tápoldatot nem sajnálták

tőlük. A lefoglalt növényekről a botanikus szakértő megállapította, hogy Cannabis sativa egyedek.

A legnagyobb növények egy felnőtt ember magasságát is elérték Forrás: police.hu

Míg azonban a berendezéseken és a növényvédő szereken nem spórolt a páros, addig a különböző eszközök üzemeltetésén már igen.

Ugyanis lopták az áramot egy átalakított mérőóra segítségével.

A rendőrök vagyonvisszaszerzési céllal lefoglaltak egy 5 és félmillió forint értékű gépkocsit, 11 000 eurót, valamint több nagyobb értékű érmét és órát, illetve számos aranyrudat. A nyomozók mind a két férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat, amit időközben a Budakörnyéki Járásbíróság el is rendelt.

A nyomozók az akcióval mintegy

félmillió adag kábítószer piacra kerülését akadályozták meg, aminek a feketepiaci értéke közel 1,5 milliárd forint.

A KR NNI természetesen vizsgálja, hogy a páros kinek vagy kiknek értékesíthette a drogot, és hogy fennáll-e bűnszövetség. Így nem kizárt, hogy a gyanúsítottak köre bővülni fog.