Fekete-Győr azt hazudta, hogy az erdélyi magyarok Gyurcsány alatt kaptak magyar állampolgárságot - videó

Gyurcsány Ferenc, Fake news
Vágólapra másolva!
Fekete Győr András, a baloldali Momentum bukott elnöke egy videóban arról beszélt, hogy az erdélyi magyarok 2004-ben megkapták a magyar állampolgárságot. A valóság ezzel szemben az, hogy 2004. december 5-én épp a kettős állampolgárságról szóló népszavazás éve volt, amelynek végeredményét a baloldali propagandakampány befolyásolta. Fekete-Győr legfontosabb szövetségese, Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök azért folytatott gyűlöletpropagandát, hogy a külhoni magyarok – köztük az erdélyiek – ne kaphassanak magyar állampolgárságot. Gyurcsány azzal riogatta a hazai közvéleményt, hogyha a külhoniak visszakapják a magyar állampolgárságukat, akkor 23 millió „román" fogja elözönleni Magyarországot.
Vágólapra másolva!

„Ezért is örültünk annak, amikor 2004-ben az erdélyi magyarok megkapták a magyar állampolgárságot" – mondta Fekete-Győr András, a Momentum bukott elnöke, a baloldali párt országgyűlési képviselője. Az esetről videófelvétel készült, azt Deák Dániel politológus osztotta meg a közösségi oldalán.

A Magyar Nemzet cikkében felhívja rá a figyelmet: Fekete-Győr valótlan kijelentése azért megdöbbentő, mert éppen az említett esztendőben, 2004. december 5-én volt népszavazás Magyarországon a külhoni magyarok kettős állampolgárságáról, a referendum pedig érvénytelen lett.

Az sem mellékes szál a történetben, hogy

az eredményt Fekete-Győr András legfontosabb szövetségese, Gyurcsány Ferenc befolyásolta, hiszen az általa vezetett szocialista kormány a határon túli magyarság elleni gyűlöletkampányát akkor a létbizonytalanságra építette fel.

Gyurcsányék 23 millió betelepülő románnal riogattak, a családoknak járó pénzek elvételével, munkahelyek, lakhatások ellehetetlenítésével hergelték a lakosságot. A hirdetőtáblákon

a „felelős döntés 2 × NEM" felirat szerepelt.

A plakáton a diploma-hamisítási botrányába azóta belebukott Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s politikus volt látható.

A kettős állampolgárságról szóló népszavazás eredménytelenül zárult, mert sem az igen, sem a nem szavazatok aránya nem érte el az érvényességhez szükséges 25 százalékot.

A voksoláson megjelent 3 017 739 fő, mely az összes szavazásra jogosult 37,49 százaléka volt; a kedvezményes honosítást a voksolók többsége, 1 521 271 fő támogatta, ez 51,57 százalék.

Így

Fekete-Győr állításával szemben az erdélyi magyarok nem kaphattak magyar állampolgárságot 2004-ben.

Arról, hogy a momentumos politikus szövetsége, Gyurcsány Ferenc és annak pártja hogyan uszított a külhoni magyarok ellen, az Origo itt írt részletesen.

Beszámoltunk arról is, hogy Fekete-Győr András az erdélyi magyarok érdekképviseleti szerve, az RMDSZ ellen kampányolt, miközben nyíltan támogatott egy korrupciógyanús botrányoktól és magyarellenes politikusoktól hemzsegő román pártot.

Nem mellékesen: Fekete-Győr fake tevékenysége a magyar adófizetőknek havi bruttó 1 316 400 forintjába kerül.