Két férfi egy esztergomi parkban talált egy övtáskát, amiben többek között két bankkártya is volt. Egy boltban mindkét kártyával akart fizetni, de fedezethiány miatt nem sikerült.

A tulajdonos, amikor felszállt egy buszra, azonnal észrevette, hogy elvesztette a táskáját. Gyorsan visszament a parkba, de már nem találta a padon az értékeit.

Eközben két férfi megtalálta a padon hagyott táskát. Ezek után elmentek egy közeli étterembe, ahol az övtáskában talált SZÉP kártyával akartak fizetni, de fedezethiány miatt nem sikerült.

Később átmentek egy üzletbe, ahol a két talált bankkártyát akarták használni, de ez sem sikerült fedezethiány miatt. Miután nem tudtak vásárolni, az önkiszolgáló kasszánál hagyták és elmenekültek.

A férfiak ezután egy vízelvezető aknához mentek, ott kettétörték és meggyújtották a bankkártyákat, majd elszórták a darabjaikat. Az iratokat beledobták a vízbe.

Az ügyészség bankkártyával elkövetett visszaélés miatt emelt vádat a két férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje őket pénzbüntetésre.