Fegyverrel raboltak el egy zsákai házaspárt

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy zsákai férfi megpróbált közelebb kerülni egy nőhöz, mert rossz kapcsolatban volt a férjével, akivel később kibékültek. A férfi azt állította, hogy a nő tartozik neki a sok segítségért, ezért fegyverrel elrabolta a párt.
Vágólapra másolva!

Egy házaspár kapcsolata még 2015-ben megromlott, ezért szétköltöztek. A nő az egyik ismerőse zsákai házában lakott, ahol megismerkedett egy, szintén a településen élő férfival. Ő segített neki a mindennapi életvitelében. A férfi szorosabb kapcsolatot akart a nővel, de az elutasította. 2018-ban, a visszautasítás miatt a férfi meg akarta büntetni a nőt, ezért amikor az utcán összefutottak, megállította és azt mondta,

hogy adjon neki 1 millió forintot, mert annyival tartozik neki.

A férfi egy gázpisztolyt is előkapott, amitől a nő annyira megijedt, hogy írásban elismerte a tartozást.

A nő időközben kibékült a férjével. Amikor 2018 júniusában a másik férfi megtudta, hogy megint együtt élnek, a férjet a férfi kocsijával kivitte a Berettyó folyó melletti erdős területen lévő földútra. Ott egy gázpisztollyal arra kényszerítette, hogy hívja oda a nejét, és a jelenlétében írjon egy papírt a tartozásról. Azt mondta nekik, hogy csak ez után fogja őket szabadon engedni.

Miután a férj megtette, a férfi egy fához kötötte és a szájába rongyot tömött.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Aztán megint beült a kocsája és elment a nőért, akit kicsalt a házból és a fegyverrel az autóba kényszerített. A férjnek időközben sikerült kiszabadulnia. Amikor a férfi megérkezett a feleséggel, a férj rátámadt a férfira. Verekedni kezdtek.

A nőnek sikerült megszereznie a férfi táskáját, amiben a fegyvereit tartotta. Elővett egy sörétes puskát, amivel sikerült megfékeznie a támadó, aztán a férjével együtt már el tudtak menekülni.

De a férfinek még ez sem volt elég. Nem sokkal később telefonon kezdte zaklatni a házaspárt. A bíróság első fokon emberrablás, zsarolás, testi sértés és zaklatás miatt 7 év fegyházbüntetésre ítélte a támadót. Az ítélet fellebbezések miatt nem lett jogerős. Az ügy másodfokon, a Debreceni Ítélőtáblán fog folytatódni a Debreceni Ítélőtábla Origónak küldött közleménye szerint.