Mint ahogy több cikkben megírtuk, halálos baleset történt szerdán Kispesten: egy teherautó elgázolt egy zebrán átkelő férfit és hét éves kislányát. A Blikk újabb részleteket közölt a tragédiáról.

A lap egy szemtanúra hivatkozva azt írja, hogy a férfi és kislánya ugyan a kijelölt úttesten haladtak át, de a teherautó rálógott a zebrára, és a sofőr nem látta, hogy vannak előtte, amikor elindult.

A szemtanú részleteiben így számolt be az esetről: "Együtt indultunk haza az iskolából a lányommal, Józseffel és a kis Rékával. A piac szélén az édesapa még bement a dohányboltba, vett magának egy üveg sört, amit otthon akart meginni, ezért még fel sem nyitotta. Addig én fogtam a gyerekek kezét. A zebránál se a gyalogosoknak, se a kocsiknak nincs kihelyezett jelzőlámpa, a forgalom pedig akkor éppen állt. Józsi és Réka elindultak, a belső sávban

a teherautó rálógott a zebrára, azért tértek le róla, hogy elölről megkerüljék, ám hirtelen a sor megindult, a konténerszállító pedig áthajtott rajtuk. Józsi az utolsó pillanatban még rákiabált a sofőrre, hogy álljon meg, de már túl késő volt"

A szemtanú szerint nem igaz, hogy az apa részeg lett volna, vagy távol keltek volna át a zebrától, és végig fogta kislánya kezét. Elmondása szerint a kislány hason feküdt eszméletlenül a teherautó alatt, az édesapja pedig mellette. A gyermeknek abban a pillanatban még volt pulzusa, de már esély sem volt a megmentésükre.

A baleset után a teherautó sofőrje és a kislány édesanyja is összeroppant.