Közel harminc szabályszegő sofőrt fogtak a rendőrök Siófokon

Vágólapra másolva!
Összehangolt akció és finn módszeres szondáztatással Siófokon és vonzáskörzetében közel harminc szabálysértővel szemben léptek fel a somogyi rendőrök.
Vágólapra másolva!

A Somogy megyei rendőrök szeptember 22-én Siófoknak és környékének forgalmát ellenőrizték. A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében nemcsak civil autókkal dolgoztak, hanem drónt is bevetettek a kritikus területeken, illetve a finn módszerrel is szondáztattak,

melynek a lényege, hogy a megfelelően előkészített, kijelölt leállítási helyen az összes közlekedővel alkoholszondát fújatnak.

Amennyiben a szonda nem mutat ki alkoholt, a sofőr folytathatja az útját, míg pozitív eredmény esetén félreállítják, és eljárás indul vele szemben. Az akció ideje alatt a rendőrök 290 sofőrt ellenőriztek, közülük egyikük sem ivott vezetés előtt.

Forrás: Police.hu

Emellett 28 esetben intézkedtek olyan sofőrökkel szemben, akik áthaladtak a tilos jelzésen és nem használtak biztonsági övet, illetve gyermekbiztonsági rendszert, vezetés közben telefon volt a kezükben, illetve figyelmen kívül hagyták a záróvonalat.

Az ellenőrzést három civil kocsi, két rendőrautó és egy drón segítette.

A Somogy megyei rendőrök megyeszerte terveznek további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket. Azt kérik a közlekedőktől, hogy mindig tartsák be a közlekedési szabályokat a saját és mások testi épsége érdekében - írja a Police.hu.