A Vas megyei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a sikkasztás bűntett és hamis magánokirat felhasználása miatt folytatott büntetőügy vizsgálatát.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. januárjában nyomozást rendelet el egy gazdasági társaság jogi képviselője által tett feljelentés alapján. A sértett vállalkozás egy szombathelyi székhelyű céget bízott meg könyvelési és egyéb adminisztratív feladatok elvégzésére. A könyvelő cég munkatársai 2010 – 2015 év között a gazdasági társaság tagjaitól készpénzben több milliós összegeket vettek át, amelyeket nem a megbízó társaság bankszámláira fizettek be, hanem azokkal sajátjukként rendelkeztek. A gyanúsítottak a hiányt valótlan könyveléstechnikai kiadásokkal próbálták leplezni.

Forrás: police.hu

A könyvelő cég munkatársai összesen 183 alkalommal hajtottak végre megbízójuk tudta nélkül jogtalan átutalásokat, amelyekről valótlan tartamú számlákat állítottak ki és használtak fel. A több mint 107 millió forintos okozott kár megtérülése érdekében a gyanúsítottak bankszámláinak, gépjárműveinek, üzletrészeinek és ingatlan tulajdonrészeink zár alá vételére került sor.

A rendőrök a könyvelő cég két munkatársát gyanúsítottként hallgatták ki, velük szemben egy rendbeli különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntett, valamint egy rendbeli hamis magánokirat felhasználása miatt folytattak büntetőeljárást. A keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek küldték meg.