A titokzatos dobozra egy Belgiumból importált autó kesztyűtartójában találtak rá - írta a Blikk.

A dobozt egy Skodában találták meg, az autókereskedés munkatársai azt hitték bonbon, tengeri só, vagy a legrosszabb esetben kábítószer van benne, de aztán a mellékelt papírfecniből kiderült, hogy a dobozban emberi hamvak vannak - írta a lap.

A kereskedők hívták a rendőrséget, azok pedig a belga nagykövetségéhez irányították őket. Amíg velük felvették a kapcsolatot, kiderítették, hogy a hamvak egy bizonyos "Abigél nénié", aki 2015-ben halt meg, vagyis a hamvak hét éve a Skoda kesztyűtartójában voltak.

A kereskedők felajánlották, hogy elviszik a hamvakat a nagykövetségre, de erre azt felelték, hogy kegyeletsértő lenne a hamvakat egy autó anyósülésén utaztatni.

A Blikk azt írja, a forgalmi és a kocsiban hagyott temetési meghívó alapján egyértelműnek tűnt, hogy az urnát a hölgy fia hagyhatta hét évig a kesztyűtartóban.

"Nem sokkal később telefonáltak a nagykövetségről, Brüsszelből választ kaptunk végre. Valaki már el is indult a hamvakért, nemsokára náluk lesz. Így is történt, két óra múlva egy úr kopogtatott és közölte: a nagymamájáért érkezett. Mi pedig átadtuk neki az urnát." - írta a lap.

 

Címlapi képünk illusztráció!