A baloldali szivárványkoalíció túlnyomó része a tegnapi napon nem támogatta azt, hogy az Országgyűlés a házszabálytól való eltéréssel tárgyalja a kormány uniós megállapodáshoz kapcsolódó törvényjavaslatait - írja Facebook-oldalán az Alapjogokért Központ.

A jogszabálymódosítások elfogadásával Magyarország teljesíti az Európai Bizottságnak tett vállalásokat, így a testület ígérete szerint hazánk maradéktalanul megkapná a neki járó uniós forrásokat. 

A baloldal Magyarország érdekeivel ellentétesen cselekszikForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Tudvalevő, hogy a bizottság szigorú határidőket szabott meg az egyezség pontjainak teljesítéséhez, ezért szükséges, hogy a honatyák a normál menetrendtől eltérően, gyorsabban fogadják el a jogszabályok módosítását. Nem meglepő, hogy a baloldal ennek is gátat akart vetni: számukra az aktuálpolitikai érdek mindig megelőzni a nemzeti érdekeket.

Az ellenzék képviselői már eddig is minden fórumon, így az Európai Parlamentben is mindent elkövettek azért, hogy Magyarország elessen az uniós forrástól. Jól látható, hogy ezt a céljukat az utolsó pillanatig nem adják fel, pedig pontosan tudják, hogy a kormány többek között a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók bérét kívánja fejleszteni az érkező pénzekből.

A baloldal a parlamentben is azon mesterkedik, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó uniós pénzeketForrás: Alapjogokért Központ

Tegnap a baloldal ellenszavazataival elbuktatta a házszabálytól való eltérést, ezért a kormánypártok sürgős eljárást kezdeményeztek, hogy október 4-ig az Európai Bizottsággal megtárgyalt módosítások életbe léphessenek. Jól látszik, hogy melyik politikai oldal képviseli a nemzeti érdeket, és melyik dolgozik az ellen.