Tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség azzal a harmincas éveiben járó nővel szemben, aki nem kívánt terhességből született csecsemőjét ellátatlanul kitette a hideg őszi időben.

A vád szerint az életvitelszerűen Ausztriában élő nő "laza párkapcsolatot" tartott fenn egy idősebb férfivel. Miután tavaly tavasszal terhes lett, igyekezett nem tudomást venni az állapotáról. Orvosnál nem járt és senkinek sem mondta, hogy gyereket vár. Tavaly októberben egyedül volt párja házában, amikor megindult a szülés, melynek során egy egészséges kislánynak adott életet.

A nő megmosdatta és két textíliába takarta a csecsemőt, majd autóval Fonyódra indult, ahol félreeső helyen lévő buszmegállóban kitette az újszülöttet.

ebben a fonyódi buszmegállóban találtak rá egy újszülöttre tavaly októbernForrás: Magyarország Ügyészsége

8,3 C fokot mutatott a hőmérő. A vasárnap délutáni időpontra tekintettel a buszmegállóban és a közelében senki sem volt senki, ezért a nő alappal számolhatott azzal, hogy a baba halála a kihűlés, vagy az ellátatlanság miatt gyorsan bekövetkezik. A puszta véletlennek köszönhető, hogy kutyát sétáltató helyiek megtalálták, és hívták a mentőket.

Az újszülöttnek nem esett baja. A nőt az eset után pár napon belül azonosították és elfogták a somogyi rendőrök.

ha nem találják meg a kisbabát, megfagyhatott volnaForrás: Magyarország Ügyészsége

A Somogy Megyei Főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a korábban letartóztatás alatt álló, most bűnügyi felügyelet alatt lévő anyával szemben 14-ik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt fegyházbüntetést és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint szülői felügyeleti jogának megszüntetését indítványozták.