Gyurcsány Ferenc a baloldal vezetőjeként alázza meg Karácsony Gergelyt vagy Márki-Zayt

Gyurcsány Ferenc, baloldal, kampány
Vágólapra másolva!
Sem a Demokratikus Koalíciónak sem Dobrev Klárának nincs köze a választási vereséghez, Márki-Zay Péter viszont hibák és felelőtlenségek sorozatát követte el – ezt mondta a Partizán című műsorban Gyurcsány Ferenc, aki szerint történelmi-politikai tévedést követettek el a miniszterelnök-jelölt szerepével kapcsolatban - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Mint mondta, amit Márki-Zay Péter képvisel és csinál, nagyon messze van attól, amit ő Magyarországról gondol. Ő szenvedett történelmi vereséget, nem mi – húzta alá.

Mint kiderült, Gyurcsány Ferenc átvette a budapesti DK elnökségét, ugyanis az eddigi elnök, Trippon Norbert „visszament" Újpestre, ahol polgármesteri ambíciói vannak. Mivel Gyurcsány fővárosi elnöksége összefüggésbe hozható a 2024-es választásokkal is, Gulyás Márton műsorvezető rákérdezett, hogy pártja támogatni fogja-e Karácsony Gergely főpolgármestert a 2024-es önkormányzati választáson. Gyurcsány válaszul úgy fogalmazott:

Nem alapértelmezett, hogy támogatjuk.

Véleménye szerint az árnyékkormánnyal reményt teremtettek arra, hogy van választás, a következő miniszterelnököt pedig úgy fogják hívni, hogy Dobrev Klára, 2026-tól vagy előtte. Ő viszont nem akar kormánytag lenni Dobrev árnyékkormányában.

Kérdésre válaszolva a bukott miniszterelnök azt is elmondta, hogy az Apró-villát egy éven belül el fogják adni, mivel túl nagy hármuknak.