Ezért van óriási jelentősége annak, hogy a magyarok elmondhatják a véleményüket a szankciókról - videó

Nemzeti Konzultáció, illusztráció, kérdőív, kitöltés, 2020
Nemzeti Konzultáció /illusztráció
Vágólapra másolva!
Hortay Olivér, a Századvég energetikai üzletágának a vezetője legújabb videójában mutatja be, miért egyedülálló, hogy a magyarok elmondhatják a véleményüket a szankciókról. 
Vágólapra másolva!

Novemberben lesz az egyik legfontosabb vita az Európai Tanácsban. Az unió vezetői a közösség szankciós politikájának jövőjéről döntenek, és két álláspont ütközik majd egymással. Míg Brüsszel és néhány tagállam a büntetőintézkedések szigorítása mellett fog érvelni, más országok azok enyhítését szorgalmazzák majd - hangzott el Hortay Olivér legújabb videójában.

A szemléletmód valójában egy, a nyugati politikai elit által önkényesen felállított, morális alapvetést helyez az európaiak érdekei elé. A német külügyminiszter szó szerint el is mondta, hogy nem érdekli, mit gondolnak a választói és ha a németek az utcára vonulnak, ő akkor sem fogja megváltoztatni korábbi álláspontját - tette hozzá.

Hortay szerint ezzel szemben a szankciókritikusok központi állítása, hogy mivel az intézkedések fenntartása ellentétes az európaiak érdekével és azok nem változtatnak a háborún, az EU-nak végre a sarkára kell állnia és kivezetnie a kontraproduktív büntetőintézkedéseit. Merthogy egy romokban álló európai gazdaság nemhogy Ukrajnán, de még saját magán sem fog tudni segíteni.

Csak a magyarok mondatják el az EU-ban a véleményüket a szankciókról Fotó: Polyák Attila - Origo

A Századvég energetikai üzletágának a vezetője szerint ezért van nagy jelentősége, hogy a magyarok elsőként mondhatják el véleményüket a szankciókról.

Európa a kereskedelmi konfliktus mélyülése miatt kerül egyre nagyobb bajba, és a helyzetén csak a konfliktus enyhülése segíthet, amihez fordulatra van szükség a szankciós politikában. Erről pedig csak úgy lehet meggyőzni a nyugati politikai elitet, ha megértik: a jelenlegi törekvések nemcsak Európa gazdaságát, de saját karrierjüket is fenyegeti.