Továbbra is küzdenek az életéért annak a 11 éves, helyi kislánynak, akit vasárnap kora délután gázolt el egy Záhony felől érkező vonat Gyürén. A súlyosan sérült gyereket mentőhelikopter vitte kórházba. Lehetséges, hogy öngyilkos akart lenni, mert az osztálytársai rendszeresen verték és édesanyjával való kapcsolata sem volt felhőtlen - írta meg a Szon.hu.

A történtek óta Gyürén találgatnak az emberek. A falubeliek arra gyanakodnak, hogy iskolatársai zaklatták a gyereket, ami miatt a kedves, jól nevelt kislány teljesen kikészült. Nagyapja egy országos napilapnak megerősítette, hogy társai rendszeresen bántották az unokáját. A helyiek úgy tudják, hogy a nagyszülők szeretettel nevelik rájuk bízott unokákat, és igyekeznek nekik mindent megadni, ami csak tőlük telt, hogy a tanuláson kívül semmire ne legyen gondjuk. Néhányan úgy tudják, hogy anyjuk magával akarta vinni őket, de a gyerekek a nagyszülőket választották.

A nagyapa azt mondta,hiába jelezte az iskolában, hogy az unokáját megtámadták, semmit nem tettek az ügyben. Az eset után a SZON is megkereste a helyi általános iskolát, de akkor nem nyilatkoztak arra hivatkozva, hogy nem iskolaidőben történt a baleset.

illusztrációForrás: pixabay.com

Azóta viszont újra felkeresték az intézményt, ahonnan azt a választ kapták az iskola fenntartójától, hogy igyekeznek részletesen utánajárni az ügynek. A gyerek nagyapjával ellentében ellentétben Iványi Tamásnem tud róla, hogy a férfi bent járt volna unokája ügyében.

Belső vizsgálatot indítottunk az ügyben, amelyben természetesen azt is szeretnénk kideríteni, hogy valósak-e az iskolában a kislányt ért zaklatásról, bántalmazásról szóló híresztelések – mondta a fenntartó, aki egyben a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség helyi képviselője.

Sok nehézségen átment, nehéz körülmények között él a család, de a nagyszülők vállalták az unokáik nevelését. Ezért gyűjtést indítottunk a megsegítésükre, megszervezzük, hogy iskolapszichológus foglalkozzon az osztálytársakkal, ebben a Vásárosnaményi Nevelési Tanácsadó gyermekpszichológusa segít nekünk" – tette hozzá Iványi Tamás.

A rendőrök továbbra is vizsgálják az eset körülményeit, hogy kiderítsék, hogy baleset történt, vagy öngyilkosségi szándék állt-e a háttérben. Az is felmerült, hogy

a gyereket nyomasztotta anyja terve azzal kapcsolatban, hogy magával viszi a testvéreivel együtt, ki a faluból,

ahol a kislány szeretett élni.

Ahogyan korábban a SZON megírta, vasárnap délután a Záhonyból 13:10-kor Mátészalkára induló személyvonat Gyürén elütötte a kislányt. A sofőr a dudálás és vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni a balesetet. A gyerek súlyos koponyasérülést szenvedett, a bokája pedig szilánkosra tört. A gyereket mentőhelikopter vitte kórházba. A helyi hírek szerint a kislány állapota válságos, nagymamája pedig nem mozdul az ágya melől. 

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot! Amennyiben Ön akár szóbeli, lelki, fizikai bántalmazás, vagy szexuális erőszak áldozata, joga van a segítséghez! Jelentkezzen bármelyik rendőrkapitányságon, vagy tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívó telefonszámon!