Az 50 év körüli nő biciklivel tartott az anyjához, amikor egy nagytestű kutya rátámadt. Az állat a kezét kezdte el marcangolni, amit a baon.hu információi szerint a kórházban amputálni kellett.

A nő szombaton reggel elhatározta, hogy átmegy Tázláron lakó édesanyjához. A Kecskeméti utcában támadta meg egy kutya. Egy közelben lakó idős asszony a baon.hu-nak azt mondta, 

több szomszéd is lapátokkal és karókkal ütötte az állatot, amely nem akarta elengedni az áldozatát, marcangolta a nő karját.

illusztrációForrás: Thinkstock

Rettenetes volt látni segítségért kiáltó asszonyt, aki a magasba próbálta emelni a karjait, a nyakát védte" – mondta egy másik szomszéd a lapnak, majd hozzátette, hogy a kutya eddig soha nem volt kint az utcán, nem értik, most hogy juthatott ki. Eddig a kerítés mögül ugatott, ugrált, de kiszökni nem tudott. Egy harmadik szomszéd szerint a gazdái valószínűleg nyitva hagyhatták a kennelt és a kaput is. A bejelentés után riasztottak mentőt Kiskőrösről, valamint egy jobban felszerelt esetkocsit is Kiskunhalasról. A helyszínen stabilizálták az állapotát, majd Kiskunhalasi Semmelweis Kórházba vitték.

Úgy tudjuk, a nő kezét amputálni kellett.

A rendőrség a lap megkeresésére elmondta, hogy a kutyát a keceli menhelyre vitték, ahol két héten át megfigyelik. Az ügyben eljárás indult.