Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Nógrád Megyei Főügyészség egy 41 és egy 46 éves Nógrád megyei férfi ellen, mert a gyanú szerint tavaly a munkahelyükön redőnylábbal és vaslapáttal verekedtek, egymásnak kishíján életveszélyes sérüléseket okozva.

A vád szerint, 2021 áprilisában egy reggel egy 46 éves férfi és egyik munkatársa között heves vita alakult ki az üzemcsarnokban amiatt, mert a fiatalabb rágyújtott egy cigarettára. A vita rendezése érdekében a főnökükhöz fordultak, aki megkérte beosztottját, hogy ne cigarettázzon az üzemben. A két férfi visszatért a munkaterületre, ahol a főnök szavaival nem törődve a cigizős újra rágyújtott, mire kollégája

elkapta a nyakát, földre rántotta, elvette tőle a cigarettát és eloltotta azt.

A  megtámadott munkás bepanaszolta a férfit. A főnök kirúgta a támadót és felszólította, hogy hagyja el az üzemet. Mivel a férfi erre nem volt hajlandó, főnöke az egyik asztalnak lökte a férfit, aki nem hagyta magát. A főnökét gázsprayvel arcon fújta, aztán összeverekedtek.

A két férfi vaslapáttal és redőnylábbal ütötte-verte egymást.

Ezeket egy idő után eldobták, de nem békéltek meg egymással. A főnök felvette a vaslapátot, amit a beosztottja használt és azzal ütötte meg a másik férfit, aki erre újra gázsprayt vetett be főnöke ellen.

Mindezt a biztonsági kamerák előtt:

A főnök és beosztottja egymásnak könnyebb sérüléseket okozott, de ezekkel az eszközökkel és az egymás fejére mért ütésekkel súlyosabb, életveszélyes sérülések is kialakulhattak volna bármelyiküknél. A Nógrád Megyei Főügyészség a főnök ellen életveszélyt okozó testi sértés kísérlete, beosztottja ellen pedig súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat. A vezetővel szemben felfüggesztett szabadságvesztést, míg beosztottjával szemben pénzbüntetést, valamint azt indítványozták, hogy a Törvényszék a redőnylábat, vaslapátot és a gázsprayt is kobozza el. Arra az esetre, ha a férfiak az ügy előkészítő ülésén beismerő vallomást tesznek és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, az ügyészség az üzemvezetővel szemben 2 év végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést, míg a beosztottal szemben 300 ezer Ft pénzbüntetés kiszabását jelölte meg mértékes indítványként.