Egy Hajdú-Bihar megyei férfit részeg vezetés miatt akartak ellenőrizni a rendőrök. A férfi bemenekült az otthonába, ahol még egy sört kinyitott. Amikor a rendőrök meg akarták bilincselni, az egyikük ujját megharapta.

Szeptember 26-án tettek feljelentést a rendőrségen egy részeg sofőr miatt, aki leparkolt egy bank elé. A rendőrök kimentek egy Hajdú-Bihar megyei intézményhez és a bejelentő elmondása alapján távolról figyelték a kocsit a szervizúton. 

A férfi nem sokkal később beült a kocsijába és elindult. Amikor a rendőrök meg akarták állítani, el akart menekülni. Haza hajtott, majd beszaladt a házba, és bezárkózott a nappaliba. A rendőrök próbálták benyomni az ajtót, amit a férfi csak az anya kérésére engedett el.

Ekkor hirtelen beszaladt a konyhába, kivett a hűtőből dobozos sört, hogy megigya.

illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

A rendőröknek végül testi kényszert kellett alkalmazniuk, de a férfi ennek is ellenállt, az ökölbe szorított kezeit maga alá húzta, majd

megharapta az egyik rendőr ujját.

A büntetett előéletű férfit hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés matt hallgatták ki, az ügyészség pedig javasolta a letartóztatását.