Nyilvános adatbázis bizonyítja, hogy a Párbeszéd és az LMP frakciója rendszeresen, illetve visszatérően részesíti megbízásokban a Soros György által finanszírozott kör meghatározó hazai szereplőit - írta meg a Tűzfalcsoport. Ráadásul alappal tehető fel a kérdés, hogy teszik mindezt a magyar adófizetők pénzén, súlyos közpénz milliókért cserébe?

E körülmény felhívja a figyelmet az ellenzék képmutató politikájára: miközben folyamatosan azzal vádolják a polgári-nemzeti oldalt, hogy az tisztességtelenül bánik a közpénzekkel, addig – amint arra lehetőségük adódik – adófizetői pénzek millióival tömik ki a balliberális érdekeket feltétlenül kiszolgáló személyeket. E jelenség megcáfolhatatlanul felfedi, hogy a baloldal politikáját kizárólag egy dolog mozgatja: a pénz.

A parlament.hu nyilvános adatbázisából kiderül, hogy a Párbeszéd és az LMP képviselőcsoportja rendszeresen, illetve visszatérően részesítette megbízásokban a Soros-hálózat meghatározó hazai szereplőit.

Dr. Nónay Gábor a 2019.01.01. - 2020.12.31. közötti időszakban összesen 11.088.000.- Ft fizetést tehetett zsebre jogi tanácsadásért, valamint az Országgyűléshez benyújtott közjogi tárgyú törvényjavaslatok véleményezéséért és a frakció munkáját segítő személyes tanácsadásért közjogi kérdésekben. 2020.01.16. és 2020.02.02. között szintén megbízta az ügyvédet a Párbeszéd, akinek a fél hónapos munkájáért – amely addigra már csupán jogi tanácsadásra szűkült – 650.000.-Ft-ot fizettek ki. Ezt követően, a 2021-es évben két részletben újabb 5.808.000.- Ft közpénz vándorolt Nónayhoz tanácsaiért cserébe, így a miskolci jogász 2019 és 2021 között összesen 17.546.000.- Ft-hoz jutott a Párbeszéd jóvoltából.

Szintén nem járt rosszul Dr. Sepsi Tibor Lajos, akinek az LMP frakciója 3.588.774.- Ft-ot fizetett a 2018.05.09. - 2018.12.31. közötti, tehát durván féléves megbízása ellenértékeként, amely a törvényjavaslatok és módosító javaslatok közpolitikai megalapozására, kidolgozására, valamint iratszerkesztésre és jogi tanácsadásra terjedt ki. A zöldpárt 2019.07.01. - 2019.12.31. között ismét megbízta Sepsit, további 3.337.500.- Ft-ért.

Ami a két megbízott jogászban közös, hogy mindketten hosszú évek óta kitartóan a Nyílt Társadalom Alapítvány hálózatához kapcsolódó jelleggel és a balliberális oldal érdekei mentén tevékenykednek.

Dr. Nónay Gábor – amint arról az adatradar is beszámolt – korábban annak a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű jogvédő szervezetnek dolgozott ügyvédként, amelynek ügyvezető igazgatója egy korábbi interjú során saját maga ismerte el, hogy a bevételek jelentős részben Soros-pénzekből, egészen pontosan az amerikai tőzsdespekuláns által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations) támogatásaiból származnak.

A TASZ képviseletében Nónay látta el annak a miskolci cigányokból álló társaságnak a védelmét, akiket a bíróság csoportosan felfegyverkezve, a magyar nemzethez való tartozás miatt, közösség tagjai ellen elkövetett erőszak bűntettéért ítélt el, amiért egy "Halál a magyarokra!" feliratúeszközzel támadtak rá két autóra. A per során a miskolci ügyvéd a jogos önvédelemre hivatkozva, arról próbálta meggyőzni az eljáró törvényszéket, hogy az elkövetők puszta félelemből akarták meglincselni a sértetteket.

Soros GyörgyForrás: Imaginechina via AFP

De Nónay számos más ügyben is eljárt a TASZ megbízásából: egyebek mellett sikeresen érvelt amellett, hogy a szólásszabadság védelmét élvezi az a kijelentés, ha „korruptállatnak" neveznek egy polgármestert. Elérte azt is, hogy Miskolc városát a jobboldali vezetés által bevezetett rendpárti – a liberális jogvédők és a bíróság szerint viszont szegény- és cigányellenesnek vélt – intézkedések miatt 10 millió forint pénzbüntetésre ítéljék (a per közben még egy TASZ-os nyilatkozatot is aláírt a témában, természetesen a civil látszatot fenntartva, mint miskolci lakos). De a Jobbik volt pártelnöke, Sneider Tamás fiai ellen – többek között – a TASZ feljelentése nyomán megindított büntetőügyben is ő képviselte a jogvédő szervezetet.

Azonban nem a TASZ az egyetlen Soros Györgyhöz köthető szervezet, ahol Nónay neve feltűnik. A miskolci ügyvéd csatlakozott a Soros Alapítvány által létrehozott Eötvös Károly Közpolitikai Intézet által, a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltásával összefüggésben útjára indított tiltakozó kezdeményezéshez is.

A Magyar Helsinki Bizottság – amelyet csak 2021-ben 147.455.000.- Ft-tal támogatott a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok, valamint további 121.950.500.- Ft-tal a tőzsdespekulánshoz lazábban kötődő Oak Alapítvány – pedig egyik tanulmányában kifejezetten köszönetet nyilvánított a miskolci jogásznak, ami amellett, hogy egyértelműen determinálja Nónay Soros-hálózatban betöltött kitűntetett helyét, azért sem elhanyagolható tény, mert az említett szervezetnél dolgozott politikai pályafutását megelőzően az a Szabó Tímea is, aki a törpepárt frakciója nevében az ügyvéddel kötött megbízási szerződések aláírója. Mindezek ismeretében nem meglepő, hogy Nónay korábban a Karácsony Gergely által megteremtett „politikai eszközrendszert" felhasználva, vagyis a magyar miniszterelnök testi adottságait kigúnyolva vette védelmébe a párbeszédes képviselőt.

Dr. Sepsi Tibor Lajos a magát függetlennek beállító, valójában azonban a Soros-hálózat részeként funkcionáló atlatszo.hu oknyomozó portál jogásza és újságírója, továbbá a kiadó atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. résztulajdonosa is. A portál hazai partnereinek listáján olyan, az amerikai pénzember által támogatott szereplők jelennek meg, mint a már említett TASZ és Magyar Helsinki Bizottság, valamint a Transparency International Magyarország. Ebből kifolyólag nem meglepő, hogy az Átlátszó csak a 2021-es évben több mint 17 millió forint támogatást tudott felhasználni a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok jóvoltából. Az Átlátszó azonban e tények ellenére is rendületlenül állítja, hogy őket nem érheti politikai - gazdasági befolyás. Teszi mindezt annak ellenére és annak tudatában, hogy a résztulajdonos Sepsi egy másik cége, a Kelsen és Coase Igazgatási Tanácsadó Kft. (végelszámolás alatt) 2017-ben közel 3 millió forintos megbízást kapott az LMP-től„törvényjavaslatok, módosító javaslatok közpolitikai megalapozására". Tehát míg Sepsi Tibor a nap egyik részében az Átlátszónál független-objektíven leleplezett, addig a nap másik részében közjogi tárgyú munkákat látott el az egyik ellenzéki pártnak.

A Tűzfalcsoport szintén beszámolt arról, hogy Sepsi korábban az ugyancsak Átlátszó-közeli Gáli Csabával, valamint a Bajnai Gordon és Karácsony Gergely bizalmasának számító, a Városháza-botrány kapcsán is megismert Tordai Csabával közösen egy új alkotmánytervezetet készített elő, amely többek között korlátozná a köztársasági elnök jogköreit és liberalizálná a büntető igazságszolgáltatást. (Joggal merülhet fel a kérdés, hogy vajon milyen álláspontot foglalhatott el az Átlátszó jogásza, amikor az ellenzéki összefogás soraiból olyan, alkotmányos puccsot előkészítő gondolatok fogalmazódtak meg, miszerint egyszerű többséggel kellene eltörölni a jogrendszer alapját képező Alaptörvényt?)

Sepsi emellett szakértőként jelenik meg abban a Tordai Csaba vezetésével működő Tiszta Választásokért Alapítványban, amely a Bajnai Gordon által meghirdetett „20K – Húszezer ember az ország tízezer pontján egy teljes napon át" nevű baloldali aktivista-toborzó kezdeményezés oldalának üzemeltetéséért felelt, és amely szervezetet az ellenzéki pártok pártalapítványai is támogattak.

Tovább árnyalja, sőt, már-már nevetségessé teszi Sepsi és az átlátszó által hangoztatott függetlenséget az a tény, hogy a portál résztulajdonosa Baranyi Krisztina balján tűnt fel, amikor az Együtt korábbi politikusa átvette elődjétől a polgármesteri hivatalt.

Nónay és Sepsi tehát ezer szállal kötődik a Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatához, illetve a balliberális politikai oldalhoz, az pedig hagyománnyá vált az ellenzéki térfélen, hogy a balliberális érdekeket feltétel nélkül kiszolgáló személyek és pártemberek átlátszó megbízásokban, illetve jutalmakban részesülnek a baloldali döntéshozóknak köszönhetően.

Emlékezetes, hogy a párbeszédes Karácsony Gergely főpolgármesterré választását követően, egyből megemelte helyetteseinek számát és fizetését, de a főpolgármesternek köszönhetően további, a Gyurcsány-korszakból ismert bukott személyek is értékes megbízásokhoz és pozíciókhoz juthattak. Szintén a Párbeszédhez kötődik a 2019-es őszi önkormányzati választásokat követő pozícióosztogatás egy másik emlékezetes esete, mely során a II. kerület újonnan megválasztott baloldali polgármesterének, Őrsi Gergelynek az első dolga az volt, hogy Tordai Bencének, a törpepárt országgyűlési képviselőjének feleségét az önkormányzat városfejlesztési bizottsága külső szakértőjének tegye meg. A polgári oldallal szemben oly kritikus Tordai meglepő módon nem tartotta aggályosnak e kinevezést.

Jól látszik tehát, hogy milyen képmutató és megtévesztő politikát folytat az ellenzék: hálózatként működve, folyamatosan azzal vádolják a polgári-nemzeti oldalt, hogy tisztességtelenül bánik a közpénzekkel, mindeközben pedig, amint lehetőségük adódik, adófizetői pénzek millióival tömik ki a balliberális érdekeket kiszolgáló embereket. A fenti megbízások egyrészt világos és egyértelmű bizonyítékai annak, hogy a Soros-hálózat különböző komponensei valójában mennyire számítanak „függetlennek" a gyakorlatban, másrészt megcáfolhatatlanul felfedik, hogy a hazai baloldal nem önálló entitás, az csupán a nemzetközi, Soros György vezette balliberális hálózat része, politikáját pedig kizárólag egy dolog határozza meg: a pénz.

Ez az a politikai felfogás, melynek eredményeként a Nyílt Társadalom Alapítvány érdekeit kiszolgáló Nónay és Sepsi által az ellenzéki pártoknak nyújtott tanácsok, nem egészen négy év alatt összesen közel 25 millió forintjába kerültek eddig a magyar adófizetőknek.