Egy miskolci férfi ideges lett, amiért egy másik férfi átkarolja a lánytestvérét, ezért számon kérte, majd megszúrta egy pillangókéssel. A támadás után két héttel verekedni hívta a férfit, és meg is fenyegette.

A férfi augusztusban, a miskolci Szinvapark közelében találkozott a támadóval és annak lánytestvérével, akik cigit kértek tőle és itallal kínálták. Ekkor már mindhárman részegek voltak. A Selyemrét felé sétálva találkoztak a nő barátjával, aki támadóan viselkedett a férfival, kérdőre vonta, hogy miért karolja át a menyasszonyát, aki ekkor már bizonytalanul sétált. 

Képünk illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

A támadó hirtelen elővett egy pillangókést és mellkason szúrta a férfit.

Ezek után a férfi hazament, ahol az anyja hívta ki a mentőket. A férfi a vérveszteség miatt elájult, a kórházban tért magához.

A támadó két héttel később üzenetben verekedni hívta a férfit, valamint megfenyegette, hogy ezúttal jobban fog célozni és a házát is felgyújtja.

A késelő férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás. A bíróság többek között bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a letartóztatását 1 hónapra.