Rács mögé kerülhet az a 21 éves férfi, aki tavaly novemberben Kőbányán erőszakosan szerezte meg egy kamaszfiú rollerét úgy, hogy lelökte róla, pár hónappal korábban ápolókra támadt egy budapesti kórházban, emellett volt élettársát is zaklatta, megfenyegette, és kirabolta.

A férfi 2021. november 1-én a X. kerületben, az Üllői úttal párhuzamos bicikliúton sétált, amikor észrevett egy 16 éves kamaszra, aki  egy közel 250.000 forint értékű elektromos rollerrel közlekedett.

A férfi elhatározta, hogy erőszakkal megszerzi a rollert, ezért követni kezdte, majd amikor beérte, lelökte a rollerről.

A kamasz az út melletti füves területre esett, a férfi pedig elhajtott a rollerrel, amit később eladott.

A férfi apját néhány héttel korában 

az egyik budapesti kórházba vitték, ahol a koronavírus járvány miatt látogatási tilalom volt érvényben. A férfi ennek ellenére bement a kórházba, és annak ellenére sem hagyta el az épületet, hogy felszólították rá. Ezután a férfi az apja kórtermébe is bement, ahol két ápolónő ismét felszólította, hogy távozzon. A férfi ekkor ingerülten szidni kezdte a dolgozókat, majd

elővett egy bicskát, és megfenyegette őket, hogy ha bármi történik az apjával, mindenkit meg fog ölni.

Végül egy férfi dolgozó vezette ki a kórteremből, ezután a férfi elhagyta a kórházat.

Forrás: Ügyészség

Nem sokkal későbbegy elszámolási vita miatt felkereste volt élettársát üllői házánál. A férfi először átugrott a kapun, majd az egyik ablakon lévő tépőzáras szúnyoghálót elhúzva, az ablakon keresztül bemászott a házba. Ezután a volt élettársát

egy ollóval fenyegette, később pedig újra visszatért a házba, ahonnan elvitte a nő telefonját.

Az ügyészség a 21 éves férfi ellen rablás, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, magánlaksértés, illetve zaklatás miatt emelt vádat, és börtönbüntetés kiszabást javasolta.