Súlyosabb büntetést kapott az a 44 éves, Nógrád megyei férfi, aki tavaly tavasszal más autósokkal akarta megtéríttetni a szélvédőjében keletkezett kárt, azzal az ürüggyel, hogy ők okozták a sérülést. A férfit elsőfokon közmunka büntetésre ítélték, az ügyészség fellebbezése azonban most pénbüntetést kapott, és eltiltották a vezetéstől.

Tavaly áprilisban a férfi autójának szélvédője egy másik  kocsiról felpattanó kő miatt megsérült. Ezután elhatározta, hogy véletlenszerűen kiválaszt más autósokat, akiket követ és fizetésre szólít fel a kőfelverés miatt.

Négy egymást követő napon hét autóst követett és állított meg, miközben igazságtalanul számonkérte rajtuk a kőfelverést.

Kisebb, pár ezertől húszezer forintig terjedő kártérítéseket kért, három autós fizetett is neki, a többieket azonban nem tudta rávenni.

A férfi összesen 28.000 forint kárt okozott, amíg az egyik sofőr le nem buktatta.Ő megkérte, hogy menjen utána az autó telephelyére és a cég főnökével beszélje meg a dolgot, aki felismerte, hogy korábban ugyanez a férfi az ő anyjától próbált kicsalni pénzt ezzel az ürüggyel.

A kép illusztrációForrás: shutterstock

A csalót a salgótarjáni bíróság elsőfokon 200 óra közmunka büntetésre ítélte, az ügyészség azonban fellebbezett a döntés ellen, szerinte ugyanis a férfi más autósok követése miatt vezetéstől eltiltást is megérdemelne.

A Balassagyarmati Törvényszék az ügyészséggel egyetértve súlyosította a büntetést: 150.000 forint pénzbüntetésre, emellett 8 hónapvezetéstől eltiltásra ítélte a büntetlen előéletű férfit. A döntés jogerős.