Feljelentést tett a Fővárosi Törvényszék Szilágyi Liliána vallomása után, miután a nő részletesen beszámolt arról, hogy az édesapja testileg, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta. Ahogy fogalmazott, az apja volt, hogy addig tartotta a víz alatt, amíg el nem kezdett ernyedni, és, nyolcéves kora után szexuálisan zaklatta. Megrázó vallomásában a bíróságon arról is beszélt, hogy mindössze nyolcéves volt, amikor apja elkezdte vizsgálni a mellét, és, hogy nőtt-e szőr a szeméremdombján.

Kapcsolati erőszak gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Így több évre is börtönbe kerülhet az Eb-ezüstérmes úszónő Szilágyi Liliána édesapjára, a korábbi olimpikon Szilágyi Zoltánra, ha a legsúlyosabb vádak beigazolódnak.

Szilágyi Lilána a 2017-es budapesti úszó világbajnokságonFotó: Mudra László - Origo

A már visszavonult sportolónő az év végén állt a nyilvánosság elé, és beszélt arról, hogy az édesapja

testileg, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta.

Később a klubvezetőként, és ügyvédként tevékenykedő korábbi úszó becsületsértés miatt beperelte a saját lányát. A tárgyaláson a bíró közölte, a nő által elmondottak alapján feljelentést tesz, az eljárás idejére pedig felfüggesztik a Szilágyi Zoltán által indított eljárást.

Szilágyi Liliána a vallomásában – többek között – azt állította, hogy az az édesapja gyermekkorától kezdve bántalmazta őt. Szerinte az apja verte az anyját is, már akkor is, amikor vele terhes volt. Elmondása szerint olyan is történt, hogy az apja addig tartotta a víz alatt, amíg el nem kezdett ernyedni, és, hogy nyolcéves kora után az édesapja szexuálisan is bántalmazta.

A szexuális zaklatással kapcsolatos a szeptember 13-ai tárgyaláson megrázó részletek hangzottak el az apa ellen.

Szilágyi LiliánaForrás: Ez zsír/Life TV

A sportolónő elmondta, hogy apja már nyolcévesen azt vizsgálta, elkezdett-e már nőni a melle, nőtt-e már szőr a szeméremdombján, és fogdosta is.  

Azt is elmondta, hogy volt egy játékuk, ahol meztelenre kellett vetkőzniük fürdés előtt testvérével és apjuk kergette őket. A Tények Plusz riportjában pedig további megrázó részleteket árult el Szilágyi.