Gyurcsány kamuzik - mondják a falubeliek. Kötcse nem DK-s hátország, és a kocsmában még nem is látták a bukott miniszterelnököt. Odaköltözésekor kifejezetten kérték a helyiek Gyurcsány Ferencet, hogy ne politizáljon. A DK elnöke a napokban a Partizánon mesélt arról, hogy a kötcsei kocsmában a Dobrev Klára vezette árnyékkormány a beszédtéma. A Mediaworks stábja betért a Gyurcsány által híressé tett sörözőbe, ahol az derült ki, az ittenieknek nagyon nem tetszik, hogy a DK elnöke belekeverte őket az országos politikába.

Gyurcsány Ferenc nemrég nagyinterjúban bizonygatta pártja jelentőségét, a politikai folyamatok elemzésekor pedig többször hivatkozott arra a somogyi településre, ahol évekkel ezelőtt vásárolt egy kúriát és ahol rendszeresen hosszabb időt tölt. A valósággal folyamatos küzdelmet folytató pártelnök szerint a kötcsei kocsmában az emberek mostantól a Dobrev Klára vezette árnyékkormányról elismerően fognak beszélni, hiszen a Demokratikus Koalíció alternatívát és reményt nyújt nekik.

A helyszínen azonban inkább azt tapasztalta a Mediaworks stábja, hogy

a falubeliek inkább nevetségesnek nevezték a Dobrev-féle árnyékkormányt.

Egy anonimitást kérő férfi szerint Gyurcsány Ferencék csak hátráltatják a Fideszt, és szerinte az emberek jelentős része a településen hasonló véleményen van. Mindez valószínűnek tűnik, hiszen az ötszáz lelkes faluban a tavaszi parlamenti választáson 68 százalékkal nyert a kormánypárti jelölt.

Gyurcsány Ferenc ugyan arról beszélt a Partizánnak adott interjújában, hogy a kötcsei kocsmában három sör után már az asztalt verve szidják a kormányt az emberek, a stáb inkább arról bizonyosodott meg, hogy Gyurcsány most is blöffölt.

A helyiek határozottan kijelentették, hogy amikor a bukott miniszterelnök megjelent a faluban, kifejezetten kérték, hogy ne politizáljon.

A településen egyébként egy kocsma üzemel, ahol a vendégek elmondása szerint nem is látták még a politikust. Gyurcsány az interjúban egy bizonyos Bélára is hivatkozott, aki csak a baloldali pártelnök képzeletében létezhet, ugyanis a kocsmában senki sem ismerte. A kötcseiek felháborodtak Gyurcsány Ferenc kijelentésein. Láthatóan sérelmezték, hogy a bukott miniszterelnök belekeverte őket az országos politikába.

A tavaszi országgyűlési választáson egyébként Kötcsén egyéniben a Fidesz-jelöltje, Witzmann Mihály nyert kétharmadnál is jobb eredménnyel. DK-s jelölt meg sem mérettette magát a körzetben, hiszen az ellenzék a jobbikos Potocskáné Kőrösi Anitát indította, nem sok sikerrel. Kötcse arról is ismert, hogy a Polgári Magyarországért Alapítvány évről évre a Somogy megyei faluban rendezi meg a híres polgári pikniket Orbán Viktor miniszterelnök részvételével.