„Valami összeragaszthatatlanul eltört" – fogalmazott búcsúlevelében az MSZP EP-képviselője, írja a Mandiner.

„Nehéz búcsú" – ezzel kezdte szokásos vasárnapi levelét az MSZP EP-képviselője, aki ezt követően több pontban kifejtette közösségi oldalán, hogy miért távozik a pártból.

„Valami összeragaszthatatlanul eltört. Nem gondoltam volna, hogy valaha is így lesz. Hogy ennyi sebet tud ejteni egy darabokra hulló kapcsolat nemcsak rajtam, de minden bizonnyal közösségem testén is. Hosszú idő tépelődése, belső vajúdása és gyászmunkája után írom most ezeket a sorokat" - hangsúlyozta Ujhelyi István.

Ujhelyi István a Tranzit Fesztiválon 2022. augusztus 27-énFotó: Polyák Attila - Origo

„Valami összeragaszthatatlanul eltört. Próbáltam fakírként létezni a szilánkokon, de egyszerűen nem megy tovább. Tízezerhatszáz-huszonhárom nap után elbúcsúzom a Magyar Szocialista Párttól. Igyekeztem legalább annyit visszaadni ennek a közösségnek az elmúlt évtizedekben, amennyit én tőle kaptam – hiszem, hogy ez sikerült.

Tizennyolc évesen léptem az MSZP tagjai közé, az életem majd kétharmadában a második családom volt. Tagjainak és szavazóinak köszönhetem politikusi karrieremet, a mozgalomnak az örökké velünk maradó élményeimet. Mindezt soha nem fogom elfelejteni, hogyan is tehetném. Nem is tőlük köszönök el, hanem a mai MSZP mechanizmusaitól, szemellenzős jövőtlenségétől – idézte fel az ellenzéki politikus.

Valami összeragaszthatatlanul eltört. A lelkiismeretem tiszta, mert rajtam nem múlt a változtatás" - olvasható a bejegyzésben.