Akár börtönbe is kerülhet az a budapesti férfi, aki annyira elverte kiskutyáját, hogy eltörte a combcsontját. Az egyik szomszéd hívta ki a rendőröket. 

A vádirat szerint egy férfi 2020. július 16-án, napközben hazaért 7. kerületi otthonába. Észrevette, hogy 1 éves, kistestű kutyája - feltehetően úgynevezett szeparációs szorongás miatt, vagyis amiatt mert a gazdája nem volt otthon - lerágta a falvédőt, több helyre odavizelt, amitől a 32 éves férfi nagyon dühbe gurult. Az indulat hevében üvöltözött, majd az állatot 15 percig bántalmazta,

egész testét, többször, nyitott tenyérrel ütötte.

A kutya az ágy alá menekült, ahol egyrészt félelmében, másrészt a fájdalmai miatt hangosan nyüszíteni kezdett. Az egyik szomszéd meghallotta ezt és hívta a rendőröket. 

A támadás során a kutya egész testén véraláfutásos sérülések keletkeztek, és eltört a combcsontja, mely a megfelelő orvosi beavatkozás hiányában maradandó egészségkárosodást okozhatott volna az állatnak.

a kutyus hangos szűnyítésére figyelt fel az egyik szomszédForrás: Police.hu

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a támadóval szemben állatkínzás miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, és elzárást indítványozott számára. A bíróságon megtartott előkészítő ülésen beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Erre tekintettel a bíróság a férfit  bűnösnek mondta ki, amiért 312 óra közérdekű munkára és 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

a combcsontja is eltört a kiskutyánakForrás: Police.hu

Az elsőfokú bíróság ítélete ellen az ügyész fellebbezett súlyosításért és elzárás kiszabásáért. A törvény szerint az elzárás leghosszabb tartama 90 nap lehet, amit büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani, ha helyt adnak ennek az indítványnak.