Kizuhant egy budapesti kórház ablakából a sztárújságíró

Benedek István Gábor
Vágólapra másolva!
Szomorú véget ért az egyik legnagyobb kortárs magyar író, sztárújságíró Benedek István Gábor élete. BIG – ahogy mindenki hívta – szeptember 23-án, egy budapesti kórház ablakából a mélybe zuhant.
Vágólapra másolva!

Barátai bíztak a felépülésében, remélték, hogy a betegséggel folytatott csatából is igazi harcos módjára, győztesen kerül ki. BIG halálával kapcsolatban a Blikk megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot.

„2022. szeptember 23-án délután egy zuglói kórház ablakából kiesett egy férfi. A férfit a mentők egy VIII. kerületi kórházba szállították, ahol pár nappal később meghalt. A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit, az esettel összefüggésben idegenkezűség és bűncselekmény gyanúja nem merült fel" – olvasható a hivatalos levélben.

A Bródy Sándor író rokonságával büszkélkedő BIG mindössze 7 éves volt, amikor Bergen-Belsenbe deportálták. Hazatérése után Kecskeméten érettségizett, majd 1956-ban a városhoz tartozó tanyavilágban lett tanító. Úságírói pályafutását Szolnokon kezdte, innen került a fővárosba, több lapnál is bizonyította rátermettségét. 1983–1989 között a Népszabadság rovatvezető-helyettese volt, közben pedig a MÚOSZ újságíró-iskola növendékeit tanította.

Benedek István Gábor Forrás: Heti TV

Nyugdíjba 1997-ben vonult, az írással azonban egyetlen percig sem hagyott fel. Névjegyét nemcsak az újságírásban, de a szépirodalomban is letette. Könyvei, melyet több nyelvre is lefordította népszerűek voltak, műveltsége, humora, irigylésre méltó írástudása minden művében átjött. 2000 óta a Füst Milán Szellemi Páholy alapító elnöke volt, emellett pedig alapító főszerkesztője volt a Remény című, a magyar zsidó társadalmi, szellemi életet bemutató folyóiratnak is.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!