A Metropol értesülései szerint az amerikai milliárdosok – és a Soros-birodalom - egyik kedvenc helyén, New Yorktól autóval alig 50 percre, Connecticutban vett magának álomvillát a magyar „dollárbaloldalt" amerikai pénzből finanszírozó és irányító Korányi Dávid.

Korányi, aki a legutóbbi időkig, havi közel 1 millióért, barátjának, Karácsony Gergelynek a tanácsadója is volt, közvetlen közelről dirigálta a legutóbbi választási kampányt, előbb Karácsonyt, aztán Márki-Zayt irányítva és pénzelve. Ahogy azt maga Márki-Zay vallotta be, Korányi az Action for Democracy nevű, Soros Györgyhöz köthető szervezet „fedőtisztjeként" irányított és finanszírozott.

Bajnai Gordon korábbi munkatársa, többféle Soroshoz köthető szervezet munkatársa és vezetője korábban New Yorkban lakott egy luxuslakásban, de ahogy azt szűkebb körben gyakran kifejtette, az amerikai metropolisznál biztonságosabb, „élhetőbb", tisztább levegőjű villára vágyott.

Korányi irányította a dollárbaloldaltForrás: Origo

Nem véletlenül eshetett a választása Connecticutra, ami az USA-n belül a Soros-birodalom egyik központjának számít. Van itt dollármilliárdokat mozgató kirendeltsége a Soros Fundnak, a spekuláns legnagyobb kockázati tőkealapjának, ami mostanában leginkább az európai energiaválság vámszedőjeként a gáziparba fektet be. Korábban itt rendezkedett be egy hatalmas birtokon Soros György stratégiai főnöke, Druckenmiller is, akivel együtt küldték padlóra az angol fontot.

Beszédes, hogy itt, Connecticutban található az a két irányítószám, ahonnan évről évre a legtöbb adóbevételt regisztrálja az USA adóhivatala. Ráadásul ide nem érnek el a nem egyszer Soros-pénzen üzemeltetett woke-mozgalom gyakran agresszív megnyilvánulásai sem. Connecticut milliomosnegyedeit az FBI minden évben az Egyesült Államok legbiztonságosabb települései közé sorolja.
Érdemes egy pillantást vetni a luxusvillák hirdetésére és áraira Connecticutban.

Forrás: Origo

Korányi ezzel az ingatlanvásárlással lényegileg beiratkozott az amerikai elitbe. A jól fizető Soros-birodalomnak köszönhetően most közel 2 millió dollárért, vagyis úgy 800 millió forintért vett magának villát a milliárdos több fontos emberének a közelében, közel 2 millió dollárért, azaz hozzávetőleg 800 millió forintért.

Így néz ki Korányi új villájának a belsejeForrás: Origo