Egy salgótarjáni férfi és a társai karóval mentek el az ismerőse házához, akivel rossz kapcsolatban voltak. A vitájuk miatt az ismerős nevelőapja is odament, mire a férfi és a társai verni kezdték a karókkal.

A férfi 2020 májusában az ismeretlen társaival együtt karóval felfegyverkezve elmentek az ismerőse otthonához. A ház előtt hangosan vitatkoztak az ismerőssel. A kiabálást meghallva az ismerős nevelőapja is odament. A férfi a nevelőapát kétszer fejen ütötte egy karóval, majd a társai is csatlakoztak a veréshez.

A nevelőapa már a földön volt, amikor a feleségre a segítségére sietett. Ráfeküdt a férfira, így védve őt az ütésektől. Ennek köszönhetően a nevelőapának csak könnyebb sérülései lettek.

Képünk illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

A bíróság első fokon felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés kísérlete miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásban 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a férfit. Az ügyészség súlyosbítás miatt fellebbezett.

Másodfokon a Nógrád Megyei Főügyészség fenntartotta a fellebbezést. Ezzel egyetértve a Balassagyarmati Törvényszék eltörölte a felfüggesztést, így a férfit 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte. A döntés jogerős.