Ez történt reggel és délelőtt a budapesti tüntetésen

Vágólapra másolva!
Befejeződött a pedagógusok demonstrációja, még ezer tanár sem vett részt az akcióban. A megmozdulást a Gyurcsány vezette baloldal támogatta. 
Vágólapra másolva!

Véget ért a tüntetés Budapesten. Szerda reggel óta élőlánccal tüntettek a belváros több pontján, többek között a Blaha Lujza térnél és az Erzsébet hídon is. A megmozdulást a Gyurcsány-közeli Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szervezte, de több baloldali párt is aktívan részt vett a demonstráción. A PDSZ azt kérte az óvodáktól, az iskoláktól, a kollégiumoktól és a szakszolgálatoktól, hogy a mai napon ne vegyék fel a munkát. Több helyen polgári engedetlenségi akciót is hirdettek.

Véget ért a demonstráció Forrás: HírTV

A tüntetést többek között amiatt szervezték, hogy Budapesten kirúgtak öt olyan tanárt, aki - polgári engedetlenségre hivatkozva - nem vette fel a munkát, azaz nem tartotta meg az óráit.

Baloldali politikusok tüntettek

Az eseményen a Gyurcsány vezette baloldal is részt vett. Délelőtt a józsefvárosi Madách Gimnázium előtt megjelent Pikó András, Karácsony Gergely Facebook-oldalán írt egy, az akciót támogató bejegyzést, az élőlánchoz pedig a momentumos Orosz Anna is csatlakozott, valamint Zugló polgármestere, Horváth Csaba is megjelent az akción.

Szintén részt vett a demonstráción Jámbor András, a Párbeszéd neomarxista képviselője is.

Ott volt természetesen Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője.

Az egész akció azonban meglehetősen kis kört érintett, mivel a Tanítanék Mozgalom szerint csupán 947 tanár folytat polgári engedetlenséget.