Gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé egy többszörösen büntetett előéletű, 32 éves férfit, aki egy héttel ezelőtt egy angyalföldi társasházban megtámadott és kirabolt egy másik férfit, majd amikor áldozata menekülni próbált, megverte és megrugdosta, ahogyan a segítségére siető, másik férfit is. A bíróság elsőfokon 7 év fegyházbüntetésre ítélte, az ügyészség szerint azonban ez túl enyhe büntetés. 

A férfi szeptember 28-án délután, részegen, egy XIII. kerületi társasház folyosóján megszólított egy telefonáló idegent, és 1.000 forintot kért tőle. Amikor a másik  férfi megkérdezte, hogy milyen okból adna neki pénzt, a férfi ököllel szájon ütötte. A megtámadott férfi erre a kijárat felé menekült, ám támadója utána ment, majd a ruhájánál fogva megragadta, és rángatni kezdte azzal, hogy most már 5.000 Ft-ot kell adnia. A férfi ezután még többször megütötte áldozatát, miközben az szabadulni próbált. Végül az idegen megijedt támadójától, és neki adta a nála lévő 6.500 forintot.

Ezután kiszaladt a társasházból, támadója azonban utána futott, és amikor utolérte, folytatta a verést, melynek során a férfi a földre került, és segítségért kiabált. A hangra felfigyelt egy közelben dolgozó férfi, aki a segítségére sietett, megpróbálta távol tartani az agresszív férfitól, ezért közéjük állt. A támadó ekkor vele is kiabálni kezdett, majd többször megütötte és megrúgta. A férfi közelben tartózkodó kollégái szemtanúi voltak az esetnek, és ők is odaszaladtak segíteni, majd az agresszív támadót visszatartották, amíg a rendőrök a helyszínre érkeztek.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség az őrizetbe vett 32 éves férfit 72 órán belül, gyorsított eljárásban állította bíróság elé. Kiderült róla, hogy büntetett előéletű, már korábban is többször ült erőszakos bűncselekmények miatt.

A bíróság a férfit rablás és garázdaság miatt bűnösnek mondta ki, és 7 év fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy ennél korábban semmilyen körülmények kötött nem szabadulhat..

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség súlyosabb, hosszabbidőre szóló fegyházbüntetés érdekében fellebbezett.