A Nógrád megyei rendőrök terrorcselekmény gyanújával vették őrizetbe azt a férfit, aki dohánybolt kirablásával és az alkalmazott leszúrásával fenyegetőzött. Most kettő évtől nyolc évig terjedő büntetés várhat rá.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy 30 éves pásztói hajléktalan férfi 2022. október 3-án 18 óra 21 perckor telefonon tett bejelentést egy tari dohányboltból a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére miszerint, ha a rendőrök nem mennek ki a helyszínre ahol tartózkodik, és nem intézkednek, akkor ő ki fogja rabolni a dohányboltot és le fogja szúrni az alkalmazottat.

A dohánybolthoz küldött rendőri egységek a helyszínen elfogták a részegen fenyegetőző férfit, akit előállítottak a Pásztói Rendőrkapitányságra, ahol a rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói terrorcselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárásban a férfit gyanúsítottként hallgatták ki majd őrizetbe vették és indítványozták letartóztatását.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki terrorcselekmény elkövetésével fenyeget, bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.