Egy autós a XI. kerületben hajtott, amikor büntetőfékezett egy másik kocsi előtt, ami miatt az egy harmadik autóval ütközött. A sofőr a baleset után nem állt meg, hanem mutogatott és elhajtott.

A 36 éves férfi tavaly augusztusban, jogosítvány nélkül hajtott XI. kerületi Egér úton, a belső sávban, a megengedett sebességnél gyorsabban. Egy másik, vele egy irányba hajtó autós a külső sávból, szabályosan indexelve áttért a belső sávba egy előzés miatt, ezért a férfi elé került. Emiatt a férfinak pár másodpercig fékeznie kellett, majd a másik autó visszatért a külső sávba.

A férfi emiatt ideges lett, a másik autó mellé hajtott és mutogatott a sofőrnek, majd gyorsított, egy hirtelen mozdulattal bevágott elé és büntetőfékezett.

A vétlen sofőr erősen fékezett és megpróbálta elkormányozni az autót, de nekiment egy szabályosan közlekedő autónak a belső sávban. A férfi látta, hogy balesetet okozott, mégsem állt meg, csak mutogatott és elhajtott.

A baleset miatt a két autóban összesen 1,5 millió forintos kárt lett.

Az ügyészség közúti veszélyeztetéssel és rongálással vádolja a férfit. Azt javasolják, hogy a bíróság tárgyalás nélkül ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, pénzbüntetésre és határozott ideig tiltsa el a vezetéstől.