Gyilkossági kísérlet és rongálás miatt kerülhet börtönbe az a férfi, aki egy polgári jogvita miatt megrongálta egy fogorvos lakását, kiszúrta autójának kerekeit, végül Balassagyarmat főterén megkéselte a nőt, akinek az életét csak a gyors orvosi kezelés mentette meg.

A férfi, és a fogorvosnő között 2019 óta kártérítési per folyt egy korábbi fogászati beavatkozás miatt. 2021 szeptember 17-én mind a ketten megjelentek a bíróság előtt, azonban a tárgyalást nem lehetett megtartani, mert a férfi jogi képviselője lemondta.

A férfi a per szünetelését kérte, amihez az alperes ügyvédje nem járult hozzá. A férfi ezen felháborodott, kocsival elhajtott a nő házához, ahol megrongált egy kaputelefont és berúgta a terasz üvegét, amivel közel 255.000 forintos kárt okozott. Ezután visszament a belvárosba, ahol a fogorvos autójának kerekeit kiszúrta, amivel további 147.000 forintos kárt okozott.

A nő és az ügyvédje még a bíróságon, telefonon kaptak hírt a rongálásról, ezért a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra mentek feljelentést tenni. A férfi addigra már a bíróság és a rendőrség között lévő főtéren várta őket. Az ügyvéd kérdésére elismerte, hogy ő rongálta meg a nő autóját, majd elkezdte rugdosni az ügyvédet.

Forrás: Magyarország Ügyészsége / Youtube

A nő el akarta kerülni a konfliktust, ezért a két férfi mellett a rendőrség épülete felé indult, a férfi azonban utánament, és

a nála lévő búvárkéssel szemből hasba szúrta, ami miatt a nő a földre esett. A férfi még ezután is többször megszúrta.

A nő segítségért kezdett kiabálni, mire több járókelő is a segítségére sietett. A férfi emiatt abbahagyta a szurkálást,  de az ügyvédet is megfenyegette. 

A nőt 14 szúrt sebbel, életveszélyes vérveszteséggel, vér- és légmell vitték kórházba.

Csak a gyors és szakszerű orvosi ellátásnak köszönheti, hogy életben maradt.

Az ügyészség gyilkossági kísérlet, és rongálás miatt emelt vádat a férfi ellen. 

Ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, 8 év börtönre ítélik.