Megszületett a megállapodás a Budapesti Közművek és a kedd reggel óta sztrájkoló munkavállalók képviselete között a fővárosi hulladékszállítási közszolgáltatás újraindulásáról - tájékoztatott közös közleményében a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt., a FKF Hulladékgazdálkodási Divízió és HVDSZ 2000 Szakszervezet csütörtök este. A közleményből kiderül, hogy Karácsony Gergely hazudott, amikor azt mondta, nincs pénz a kukások béremelésére, egyszeri juttatás mellett ugyanis az alapbérük is nő.

A BKM, az FKF és a szakszervezet a közös kommünikében közölte, hogy a hulladékgazdálkodási és a köztisztasági közszolgáltatásban dolgozók, illetve az azokat közvetlenül kiszolgáló területek dolgozói egyszeri bruttó 200 ezer forint összegű rendkívüli rezsitámogatást kapnak. A Budapesti Közművek minden nem vezető beosztású dolgozója részére bruttó 120 ezer forintos karácsonyi jutalmat fizet decemberben - tették hozzá.

A Hulladékgazdálkodási Divízió és a Köztisztasági Divízió dolgozóinak ösztönző bérelemeit a felek közösen felülvizsgálják, átalakítják, és az ösztönző jellegű pótlék felét az alapbérbe beépítik - írták.

Ebből tehát kiderül, hogy egyszeri juttatást, karácsonyi jutalmat  kapnak a kukások, és az alapbért is emelik - vagyis nem mondott igazat a főpolgármester, amikor azt állította, hogy nincs pénz a béremelésre, eddig is emelhették volna.

Forrás: Ladóczki Balázs - Origo

Mint jelezték, a Budapesti Közművek a hulladékbegyűjtés és szállítás ellenőrzési folyamatát az érintett munkavállalók képviselőivel közösen október 31-ig felülvizsgálja és átalakítja.