Orbán Viktor miniszterelnök Prágában megbeszélést folytatott Václav Klaus korábbi cseh államfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.

A Václav Klaus Intézet épületében megtartott tárgyaláson az orosz-ukrán háborúról és a nyomában kialakult migrációs és gazdasági válságról, az áremelkedésekről és az energiahiányról is szó volt.

Orbán Viktor miniszterelnök és Václav Klaus korábbi cseh államfő találkozója Prágában 2022. október 6-ánForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor elmondta: az elhibázott brüsszeli szankciós politikát újra kell gondolni, mert a szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. A háború nem ért véget, az árak Európában elszálltak, Oroszország ugyanakkor jól keres a kialakult helyzeten - fejtette ki.

Orbán Viktor és Václav Klaus kötetlen beszélgetést folytattak a rendszerváltás utáni közép-európai politikai és gazdasági folyamatokról, felidézve az ezzel kapcsolatos személyes emlékeiket is.

Orbán Viktor miniszterelnök és Václav Klaus korábbi cseh államfő találkozója Prágában, 2022. október 6-ánForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A magyar miniszterelnök a prágai EU-csúcstalálkozót megelőzően Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO mozgalom elnökével is tárgyalt - ismertette Havasi Bertalan.

Orbán Viktor miniszterelnök és Andrej Babis korábbi cseh kormányfő, az ANO mozgalom elnökének találkozója a prágai EU-csúcstalálkozót megelőzően Pruhonicében 2022. október 6-ánForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán