Hivatalos személy elleni erőszak és becsületsértés miatt felelhet az a férfi és utasa, akik az őket igazoltatni próbáló rendőrökre támadtak szeptember 26-án este Balatonszemesen.

Szeptember 24-én, este 10 óra után, Balatonszemesen a rendőrök igazoltatni akartak egy férfit. A sofőr azonban erőszakosan ellenállt, amikor a rendőrök át akarták vizsgálni a ruháit, majd az ezt követő testi kényszernek és bilincselésnek is megpróbált ellenszegülni. A férfi a mellkasához szorította a kezeit, nem engedte a bilincseléshez hátrahúzni, folyamatosan rángatta a karjait megragadó rendőröket, erőszakkal megpróbált kiszabadulni, majd

könyökével a rendőr feje irányába ütött, illetve megpróbálta őt lefejelni, miközben trágár szavakkal szidta őket.

Forrás: Magyarország Ügyészsége / Facebook

A férfi szeptember 26-án, este, egy internetes oldalra feltöltötte a rendőri intézkedésről a testkamerájával  készített felvételt, és egy írt mellé egy posztot, melyben név szerint is becsmérelte a rendőröket.

A videón jól látszott, hogy

a kocsi női utasa a kényszerintézkedést erőszakkal akadályozta, lökdöste és többször megrángatta a rendőrnő karját és a haját is megtépte, miközben trágárul szidta őket.

Az ügyészség kihallgatta helyszínen lévő tanúkat, lefoglalta és kielemezte a felvételeket, majd intézkedett az elkövetők kihallgatásáról, és elrendelte az őrizetbe vételüket.

A büntetlen előéletű gyanúsítottak nem ismerték el a bűncselekmények elkövetését és panasszal éltek az őrizetbe vétel ellen.

Az ügyészség javasolta a letartóztatásukat, a kényszerintézkedésről a kaposvári bíróság ma dönt.