A főváros kerületei közül a legtöbben a XVII. kerületből töltötték ki a a 2022-es népszámlálás kérdőívet. Az online kitöltők nyereményjátékban is részt vehetnek.

Szombat 13.00 óráig 1.074 ezer címről 2,4 millió személyi kérdőív érkezett be a 2022-es népszámlálás rendszerbe – közölte a KSH.

A népszámlálásban mintegy 5 millió cím érintett, vagyis az elmúlt egy hét alatt a címek 21,4 százalékáról beérkeztek a válaszok, az érintett települések aránya eléri a 99,6 százalékot - írja a Metropol.

A legnagyobb arányban továbbra is Győrladamér településről érkeztek kérdőívek (a kitöltési arány meghaladja a 39 százalékot), a megyék közül pedig Győr-Moson-Sopron megyében a legmagasabb a kitöltési arány (25,3 százalék).

Egy férfi kitölti a népszámlálás online kérdőívét nyíregyházi otthonában 2022. október 1-jén.Forrás: MTI/Balázs Attila

A főváros kerületei közül első három helyen:

  • XVII. kerület (29,0 százalék)
  • IV. kerület (28,5 százalék)
  • XV. kerület (27,6 százalék)

Mindenki, aki online kitölti a népszámlálási kérdőívet, nyereményjátékban vehet részt. Ehhez nem kell mást tenni, mint a kérdőív beküldését követően regisztrálni a nyereményjátékra.

A KSH az online kitöltés időszaka alatt naponta öt darab, százezer forint értékű, általános felhasználású vásárlási utalványt sorsol ki a kérdőívet kitöltő és a nyereményjátékra regisztráló háztartások között.

A nyereményjáték részletes szabályzata elérhető a nepszamlalas2022.hu/nyeremenyjatek címen.