A Soros György-féle nyílt társadalom híve Gyurcsányék oktatási és kulturális "árnyékminisztere". Barkóczi Balázs számos nyilatkozatában utalt arra, hogy támogatja a genderideológiát, nem létező problémának tekinti az illegális migrációt, és támadta a hazai katolikus egyházat.

A tőzsdespekuláns Soros György által hirdetett nyílt társadalom híve Gyurcsányék "árnyékkormányának" oktatási és kulturális "árnyékminisztere". Barkóczi Balázs egy tavaly novemberi ATV-műsorban az Alaptörvényt támadta, és Karl Poppernek A Nyitott társadalom és ellenségei című könyvéről is beszélt. Szerinte alapvető kérdés, hogy

meddig tolerálhatja azt egy társadalom vagy egy politikai berendezkedés, a természetes közéleti immunrendszerünk, hogy egy olyan Alaptörvényt kényszerítenek ránk, amely korlátozza bizonyos rétegeknek az alapvető alkotmányos jogait.

Gyurcsányék "árnyékminisztere" úgy fogalmazott, hogy nála már azon a ponton „borul az alkotmányosság", amit az Alaptörvény férfi és nő kapcsolatáról, az egynemű párok örökbefogadásáról, vagy az egyedülálló szülők örökbefogadásáról mond.

Barkóczi Balázs boldogan pózol Gyurcsány feleségévelForrás: Facebook

Egy szeptember végi Facebook-bejegyzésében a hazai katolikus egyházat próbálta kioktatni kereszténységből. Példaként azt írta, hogy

büszkén leng a Black Lives Matter-mozgalom zászlaja és a szivárványos lobogó Montpellier unitárius templomán, ahogy a katolikus kápolna (akadálymentesített) bejárata is a szivárvány színeiben pompázik. Csakúgy, mint az episzkopális imaház ablakai. Az Egyesült Államoknak ezen a részén nem is kérdés, hogy „minden ember szabadnak és jogokban egyenlőnek" született – aki itt mást állítana, arra nagyon furcsán néznének, és valószínűleg magukban mélyen megvetnék és kinevetnék.

Barkóczi Balázs nagyon megértő képet próbál vágniForrás: Facebook

Ezt követően a „Szeresd felebarátodat!" krisztusi parancsolatra emlékeztetett a Bibliából, és megjegyezte:

de úgy látszik, az Orbánt kritika nélkül kiszolgáló hazai klérus egy másik fordítást olvasott. Már ha olvasták egyáltalán...

A kereszténység tanainak, és a Szentírásnak az elferdítése, valamint az egyházak támadása régi baloldali fegyver, mint ahogy a Soros-féle nyílt társadalom formálását szolgálja az illegális bevándorlás és a genderideológia ösztönzése is. Nem meglepő, hogy Barkóczi Balázs a választási kampányban idén januárban arról beszélt az ATV-ben, hogy

amikor a Fidesz-kormánynak valamiféle elképzelt ellenféllel szemben kell hadakoznia, például nemváltoztató óvodásokkal vagy senki által nem látott migránsokkal, akkor milyen hatékony, és teleplakátolja az országot.

Gyurcsányék "árnyékminisztere" tehát nem létező problémának nevezte a migrációt, és bagatellizálta az LMBTQ-propaganda gyermekekre leselkedő veszélyeit.

Gyurcsány pártja az uniós intézményekben évek óta támadja a kormány küzdelmét az illegális bevándorlás ellen.

A pártszóvivő még 2019-ben úgy nyilatkozott (rágalmazott): szerinte felháborító, hogy Orbán Viktor „a legfontosabb politikai termékét, a határkerítést is lopásra használja fel". Barkóczi Balázs állítása szerint 270 milliárd forintból, méterenként másfél millióért sikerült egy „düledező drótkerítést" felhúzni, amit most a magyar és az európai uniós adófizető polgárokkal akarnak kifizettetni. Hozzáfűzte: „Nem fogjuk ezt hagyni."

Mint ismert: a határkerítés azóta is áll, és védi nemcsak Magyarországot, hanem egész Európát.