Üzletszerűen elkövetett kerítés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség három emberrel szemben, akik részben prostituáltakat közvetítettek kuncsaftoknak, részben szobát biztosítottak a szexhez.

A vádirat szerint egy 68 éves nő Pécsett több szórakozóhelyet működtetett, amelyeket a koronavírus járvány miatti vészhelyzetben ideiglenesen be kellett zárnia. Megélhetésének biztosítása érdekében elhatározta, hogy ismeretségi körébe tartozó, prostituáltként dolgozó nőket fog kiközvetíteni az őt telefonon megkereső férfiaknak. A nő ismert egy férfit, aki taxisofőrként rendszeresen szállította őt.

2021 márciusában a nő felajánlotta a taxisnak, hogy fizet neki, ha a lányokat elviszi a kuncsaftokhoz. A férfi beleegyezett. Tavasszal több ilyen fuvara is volt. Kilenc prostituált közvetítésében közreműködött.

illusztrációFotó: Polyák Attila - Origo

Ezek mellett három lánynak tavaly márciusban felmondták az albérletét, ezért, ezért az idős közvetítő nőnek szüksége volt egy olyan helyiségre, ahol a "lányai folytathatják a munkát". Felkereste egy másik ismerősét, egy pécsi szálloda vezetőjét. Megegyeztek abban, hogy a prostituáltak több szobát bérelhetnek a hotelben prostitúciós tevékenységhez.

A megállapodásuk alapján a prostituáltaknak mindig rendelkezésére állt egy-egy szoba. A futtató asszony, a taxis és a hoteles elfogásáról videó is készült:

A három embert kerítéssel, valamit az épület rendelkezésre bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésével vádolták meg.