Navracsics Tibor: Az uniós források nem ajándékok - videó

Navracsics Tibor, miniszter úr, interjú, 1054 Bp, Akadémia utca 3., 
Budapest
NEM SZABAD MÉG HASZNÁLNI
Vágólapra másolva!
Az uniós pénzek nem ajándékok, a kölcsönös bizalom folyamatosan erősödik a tárgyaló felek között - többek között erről beszélt Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár angol nyelvű podcastjában. 
Vágólapra másolva!

A "The Bold Truth About Hungary" podcast első epizódjában Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszterrel beszélgetett EU-s pénzekről, a Magyarország és az Európai Bizottság között kibontakozó vitáról és arról a paradox helyzetről, hogy miért szükséges politikai konfliktusokat jogi úton rendezni.

Navracsics Tibor elmondta, hogy az uniós pénzek nem ajándékok. A miniszter rámutatott arra, hogy hazánk két főbb csatornán kaphat uniós pénzeket: a kohéziós alapokon keresztül, valamint a helyreállítási alap révén. Ismertetés szerint összesen 20 milliárd eurónyi pénzről van szó, aminek nagyjából a kétharmada a kohéziós alap.

A miniszter úgy látja, a legfontosabb most a bizalom megteremtése a felek között (kormány és Európai Bizottság), mivel az utóbbi időszakban pont ez a kölcsönös bizalom hiányzott. Eddig a magyar kormány túlteljesítette a vállalásait a kért jogszabályok elfogadásával, mindez pedig hozzájárulhat a bizalom erősödéséhez.

A miniszter szerint Magyarország az egyik legmegbízhatóbb felhasználója az uniós forrásoknak és jó befektetés az uniós költségvetés számára.