Nem úszta meg a börtönt férfi, aki évekig pokollá tette szomszédja életét

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
4 év börtönre súlyosították a büntetését annak az 57 éves Nógrád megyei férfnak, aki hosszú ideig zaklatta a szomszédját és gyerekeit, és egy egészségügyi dolgozóra is rátámadt.
Vágólapra másolva!

A férfi 2016-tól egészen a tavalyi évig rendszeresen zaklatta a szomszédasszonyt, és annak családját.

Az anyára és lányaira folyamatosan tárgár megjegyzéseket tett, átkiabált rájuk az udvarból.

Volt rá példa, hogy éjjel a kapuját rugdosta, míg a nő fel nem riadt a zajra, de mire kiért az utcára számon kérni a férfit, az elmenekült.

Emellett gyakran

beindította a fűnyíróját, amit a szomszédja ablaka alatt zúgatott, döglött rágcsálókat dobált át a nő telkére, vagy szögeket szórt a kocsibeállójába, hogy tönkretegye vele az autó gumiabroncsait.

A férfi ezen kívül

2021. január 18-án a lakóhelyén található orvosi rendelőbe rendelési időn kívül, hívatlanul bement,

ahol a szomszédasszony asszisztensként dolgozott. A nő és az orvosírnok közölték vele, hogy csak akkor tudják fogadni, ha megérkezett az orvos. A férfi erre

kiabálni kezdett az orvosírnokkal, majd az elválasztó pultot megkerülte és a nő karját a nála lévő járássegítő mankóval megütötte.

A bíróság zaklatás, és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt 2 év 4 évre

felfüggesztett börtönre ítélte a férfit, próbaidő alatt pártfogó felügyeletét rendelte el számára, emellett megszabta, hogy távol kell tartania magát a szomszédtól.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az ügyészség súlyosítás érdekében fellebbezett, amit azzal indokolt, hogy a férfit korábban már büntették a szomszédja zaklatása miatt, ám ennek ellenére folytatta.

A Balassagyarmati Törvényszék

egyetértett az ügyészség érveivel, és 4 év letöltendő börtönre módosította az ítéletet.