Megmérgezte magát egy szabolcsi kisfiú, az anyja nem figyelt rá oda

mentőhelikopter
Vágólapra másolva!
Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen élő asszony felügyelet nélkül hagyta hat gyerekét. Az 5 éves kisfiú annyi epilepszia elleni gyógyszert vett be, hogy életveszélyes állapotba került.
Vágólapra másolva!

A nő az élettársával együtt hat, 1 és 8 év közötti gyereket nevelt egy beregi településen. Édesanyjuk nem dolgozott, a gyerekek ellátása és a ház tisztában tartása volt a feladata.

2020-ban és 2021-ben többször, több órára magukra hagyta a kicsiket amíg elment bevásárolni a közeli városba.

Ezzel veszélyeztette a gyerekek erkölcsi és érzelmi fejlődését.

Tavaly júliusban busszal utazott a városba, hogy bevásároljon. Az élettársa már korán elment munkába, így ő sem volt otthon.

Az egyik gyerekük, egy 5 éves kisfiú a szekrényről levett egy elvél epilepszia elleni gyógyszert és többet is megevett, amivel megmérgezte magát.

Életveszélyes állapotba került, mentőhelikopter vitte kórházba, ahol 10-15 nap alatt gyógyult meg. A gyámhatóság elvette a szülőktől a gyerekeket.

illusztráció Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Az ügyészek gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés és kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat az 5 éves kisfiú anyja ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre és tiltsa el minden olyan tevékenységtől, amelyben gyerekekkel foglalkozhatna, és szüntessék meg a szülő felügyeleti jogát az összes gyerekére vonatkozóan.