A Millenáris Üvegcsarnokban látható decembertől a Recirquel ünnepi produkciója

Vágólapra másolva!
Új helyszínen, a Millenáris Üvegcsarnokban állítja színpadra a Müpa a Recirquel ünnepi produkcióját, a Kristály című újcirkusz-mesét. Az előadás december 6. és január 15. között mintegy 70 alkalommal látható.
Vágólapra másolva!

A darab a klasszikus téli mesék világába repíti a nézőket, akik a különleges cirkuszi térnek köszönhetően a történet részeseinek érezhetik magukat - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Vági Bence művészeti vezető által megálmodott Kristály című produkció története a cirkusz és a tánc eszközeivel idézi meg a klasszikus mesék világát.

A történet szerint Hólandia jégbe fagyott birodalmában nincs helyük az érzelmeknek, és még kevésbé a melegnek. Tilos a jókedv, a nevetés, és a bánatot is jobb leplezni: a királynő, Kristály ugyanis elvesztette hitét az emberi érzelmekben, a világot jégbe fagyasztotta, és csillogó, ám jeges falak közé zárkózva kéri számon birodalmának lakóin az egészen a szív mélyéig hatoló fagyos fegyelmet.

Jégország elemein azonban időről időre repedések keletkeznek, és a tiltott szerelem tüze meg-meg olvasztja a jégtáblákat - áll a darab ismertetőjében.

Mint írják, a 2018-ban, a Müpa mellett felállított cirkuszi sátorban bemutatott előadásban a nézők egészen közelről csodálhatják meg a fejük felett elsuhanó artisták lélegzetelállító mutatványait.

A Millenáris Üvegcsarnok (D épület) a cirkuszi sátornál nagyobb előadóterében a produkció különlegesebb lesz, más érzés lesz ebbe a térbe belépni, így azok számára is új élmény lehet a Kristály, akik az elmúlt években már látták a darabot - emelik ki a közleményben.

A Millenáris Üvegcsarnokban látható decembertől a Recirquel ünnepi produkciója. Forrás: www.mupa.hu

Kristály szerepében továbbra is Horányi Juli énekesnő látható, az udvari Manót a társulat korábbi előadásaiból is ismert Egyed Brigitta színésznő alakítja.

A produkcióban sokféle cirkuszi zsánerszám és táncos elem látható, a Recirquel állandó társulata vendégművészekkel, köztük hiphop-táncosokkal lép porondra.

A produkcióban eredeti zeneművek és karácsonyi klasszikusok adaptációi hallhatók, a zenei szólamokat Terjék Gábor és Mester Dávid szerezte, a jelmezeket Kasza Emese tervezte, a díszletek Klimó Péter tervei alapján készültek.

Az előadás társrendezője Illés Renátó, társkoreográfusa Zsíros Gábor, a próbavezető Horváth Zita - áll a közleményben.

Az előadásról további információ a https://www.mupa.hu/programok/kristaly linken érhető el.