A Facebook letiltotta a Kontra cikkét, ezután az amerikai nagykövetség lejárató videót készített róluk

Facebook Messenger App advertisement,business,Business Finance and Industry,economy,Fac
logo
ANKARA, TURKEY - FEBRUARY 27: In this photo illustration a mobile phone screen displays the Facebook Messenger logo in front of a computer screen showing the Facebook sign in Ankara Turkey on February 27, 2020. Ali Balikci / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Kontra arról ír, hogy bár eddig nem számoltak be róla, de a Facebook hónapok óta erősen korlátozza az elérésüket. A közösségi oldal azután tette ezt szerintük, mert kellemetlen témákat kezdtek el feszegetni: egész pontosan a titkosszolgálati világ érzékeny terepére tévedtek. Végül odáig jutott az ügy, hogy a Facebook letiltotta a Kontra egyik cikkét, ezután az amerikai nagykövetség lejárató videót készített róluk.
Vágólapra másolva!

A Kontra felidézi, hogy sorra kapták a büntetéseket, a figyelmeztetéseket. Ez pedig jelentősen megnehezíti a munkájukat, hiszen folyamatos nyomás alatt kell dolgozniuk. Leszögezik, hogy

Arra is emlékeztetnek, hogy két héttel ezelőtt szintén kényes témát feszegettek: Szabó Tímea mentorának feleségét váratlanul elgázolta egy teherautó. Az írásban kiemelték, hogy a körülmények titkosszolgálati akcióra utalnak, hiszen a nő közvetlenül a halála előtt az ukránoknak osztogatott fegyvert.

- írja a portál.

Szemet szúrtak a Facebooknak

A Kontra szerint a kampányban és az azt követő pár hónapban kimagaslóan jók voltak a számaik, 25 ezres oldaluk havonta több mint 2 millió emberhez jutott el, és szerkesztőségük méretéhez képest rengetegen osztották meg a tartalmaikat. Bár kívülről úgy tűnhetett, minden rendben van, valójában már ekkor gyülekeztek felettük a sötét felhők. Azt írják:

Előbb jöttek a figyelmeztetések, a büntetések, a fenyegetések, a Facebook folyamatosan érzékeltette az erőfölényét. Nyomásgyakorlással próbálták terelgetni őket, milyen tartalmakat tegyenek közzé. Azt írják:

Mi a magyarázat?

A portál hangsúlyozza, hogy a Kontra alapításától kezdve határtémákat feszeget, ami talán leginkább az oknyomozó cikkeikre igaz. A kampányban és azt követően többször foglalkoztak a magyar baloldal amerikai összeköttetéseivel. Eléggé mélyre ástakk, annyira, hogy nem egyszer meglehetősen érzékeny terepre tévedtek:

a külföldi ágensjelöltek és a titkosszolgálati munka rejtélyes világába.

Ők derítették ki, hogy Szabó Tímea, a hazai baloldal emblematikus arca hogyan került be a nemzetközi politika boszorkánykonyhájába, hogyan lett Washington érdekeinek kiszolgálója, és hogyan hazudott külföldi megbízásával kapcsolatban. Egyúttal bemutatták a magyar nyilvánosságnak Daniel Langenkampot, a globalista összekötőt, aki Budapestről egyenesen a Harvardra és Washingtonba repítette a magyar politikust. Az amerikai diplomata pályafutása csúcsán Barack Obama elnök külügyi szóvivője volt.

A Langenkamp–Szabó kapcsolat komoly nemzetbiztonsági kérdéseket vet fel, főleg hogy információik szerint egy időben a páros házas volt.

Szintén elsőként mutattak rá a választás után, hogy a komplett hazai baloldal amerikai befolyás alatt áll, és arra, hogy a hazai ellenzék legbefolyásosabb politikusai jól lekövethetően Washington érdekei mentén tevékenykednek. Erre nem kisebb bizonyítékot hoztak, mint hogy a – Karácsony Gergely volt városdiplomáciai főtanácsadója – Korányi Dávid által alapított Action for Democracy (AfD) közel kétmilliárd forintnyi támogatást küldött Márki-Zay Péter mozgalmának. Szerintük ez azért is problémás, mert

a politikus volt a baloldal közös kormányfőjelöltje, és a pénzek jó eséllyel az ellenzék, vagyis saját, személyes kampányában kötöttek ki.

Bár ekkor már erősen korlátozta a Kontrát a Facebook, tovább feszítették a húrt, és egy háromrészes oknyomozó cikksorozatban számoltak be arról, kik alkotják a globalista célokat képviselő AfD-t. Sőt, azt is nyilvánosságra hozták, hogy a Karácsony-féle Kilencvenkilenc Mozgalom is szerepelt az amerikai szervezet támogatott listáján, amivel lelepleződött az a nemzetközi hálózat, amely rátelepedett a magyar baloldalra.

Komoly érdekeket sértettek, és ez nem is maradt következmények nélkül

Két hete olyasmiről írtak, amiről a jelek szerint nem szabadott volna: augusztus végén rejtélyes módon elcsapta egy teherautó Szabó Tímea nemzetközi mentorának feleségét.

- írja a Kontra. Hozzáteszik:

Jöttek a tiltások

Először október hetedikén kaptak piros lámpát – bármiféle indoklás nélkül.

Forrás: Kontra

Nem adták fel, és négy nappal később megint megpróbálták. Az eredmény ugyanaz volt. Szerintük teljesen érthetetlen, hogy miért nem mentek át a hirdetéseik a Facebook szűrőjén, főleg, hogy a cikkért még csak figyelmeztetést sem kaptak. Mindenesetre ez előszele volt annak, ami ezután következett.

Forrás: Kontra

Az amerikai nagykövetség egyértelmű üzenetet küldött

Hétfőn az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége közzétett egy videót, amelyben listázta azokat a közszereplőket és sajtótermékeket, amelyek „durva Nyugat- és Amerika-ellenes nyilatkozatokat tettek". Közöttük volt a Kontra is. A portál kiemeli:

Forrás: Kontra

A portál szerint az amerikai nagykövetség hozzáállását jól mutatja, hogy lapjukat kormányzati propagandalapnak minősítették a lejárató anyagban. A videót itt lehet teljes egészében megnézni:

A Kontra szerint

az üzenet elég erős, és nem csak rájuk nézve: a Facebook és az amerikai kormány összjátéka rajzolódik ki a történetből.