Ferencz Orsolya: A szankciókkal Európa lövi lábon magát

FERENCZ Orsolya Ildikó
Budapest, 2022. február 14. Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért és űrtevékenységért felelős miniszteri biztosa a HUNOR (Hungarian to Orbit) - Magyar Űrhajós Programról tartott sajtótájékoztatón az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Természettudományi Kutatóközpontjában 2022. február 14-én. A jelentkezési határidő lezárásáig több mint 240 érvényes pályázat érkezett a programra, közülük az első értékelést követően 100 jelentkező jutott tovább a kiválasztási folyamat során. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Ferencz Orsolya, a Fidesz józsefvárosi önkormányzati képviselője, űrkutatásért felelős miniszteri biztos a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az orosz-ukrán háború okozta energiaválságról, és a lehetséges megoldásokról.
Vágólapra másolva!

A politikus legelőször arról a kormányzati megnyilatkozásról beszélt, ahol felmerült, kinek is a feladata leginkább a szociálisan rászorulók segítése, támogatása. Mint hozzátette, egy normálisan működő jóléti társadalomban a polgárok egyrészt felelősek saját magukért, a környezetükben élőkért, a közösségükért, és természetesen az állam is felelős a polgáraiért. Ugyanakkor látni kell azt is, jegyezte meg Ferencz Orsolya, hogy a mostani válságos helyzetben a jóléti társadalmak mintha megroppannának. Az energiaválság és az abból is eredő recesszió új felelősségi pontokat jelöl ki.

Az orosz-ukrán háború kapcsán azt is kiemelte a politikus, a magyar kormány, a miniszterelnök már 2014-ben is azt mondta a krími-válság kirobbanása után, hogy a szankciókkal Európa lövi lábon magát, ami sajnos be is következett. És mindezek megmutatkoznak a jóléti társadalmak megroppanásában is. Nem véletlen, hogy Európában szinte csak Magyarország az, amelyik a békéről és a béke megkötéséről beszél.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg.