A budapesti rendőrök kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak egy férfit, aki taxijából árulta a drogokat - írja a police.hu.

A ferencvárosi nyomozók október 18-án ütöttek rajta egy feltételezett kábítószer-kereskedőn pesterzsébeti lakásában. Átkutatták a férfi otthonát, mely során lefoglaltak különféle kábítószergyanús anyagokat, telefonokat és 599 ezer forintot.

A rendőrök egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított taxis elfogására készülnek a férfi pesterzsébeti lakásánál 2022. október 22-énForrás: MTI/Mihádák Zoltán

A 43 éves L. István 2022 júliusa óta, egészen az elfogásáig egy taxival terjesztette a kábítószert Budapesten. A vevők telefonon hívták és különböző kódneveken rendelték a tiltott anyagokat; Pepsinek, üdítőnek és gyrosnak nevezték, a mennyiséget pedig „teli", „fél" és „perc" adagokban kérték.

A BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a férfit kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd – őrizetbe vétele mellett - előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.