A baloldal hétfőn folytatta a trágárkodást, miután egy pécsi gimnazista Gyurcsányék vasárnapi tüntetésén trágárságoktól hemzsegő "slam poetry"-t adott elő. A pécsi értelmiségi körökben jól ismert Böszörményi István nevű szobrász a közösségi oldalára feltöltött kép tanúsága szerint trágár szavakkal illette a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium igazgatóját és egy péniszt is az ajtajára rajzolt, mindezt azért, mert az igazgató elhatárolódott az ocsmány trágárkodástól - írja a Bama.

A vasárnapi fővárosi tüntetésen szólalt fel Pankotai Lili, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma végzős diákja, ahol trágár szavakkal mondott beszédet, amiben például a "f*szomat bele, a f*szát szopja kifejezéséket is használta, valamint a saját keresztény iskoláját is szidta. Az iskola igazgatója, dr. Nyisztor Zsolt állásfoglalást adott ki, amelyben kijelentette az intézmény nevében:Tiszteletben tartjuk a szabad véleménynyilvánítás jogát, ellenben elhatárolódunk tanulónk, Pankotai Lili 2022. október 23-i nyilvános felszólalásától. Messzemenően elutasítjuk annak minden, a keresztény értékekkel össze nem egyeztethető tartalmát és narratíváját.

Erre válaszul Péterffy Attila polgármester megbízásából a pécsi önkormányzatnak is dolgozó, a baloldallal végletekig azonosuló egyik ügyvéd is nyilvános posztban vonta kérdőre az igazgatót. Azt írta: "az igazgató maga is ennek a gátlástalan, népnyúzó, aljas rendszernek a támogatója vélhetően és feltételezem, ebből egészen jól megél".

A magát csak „garázdának" nevező, a pécsi értelmiségi körökben jól ismert Böszörményi István szobrász a közösségi oldalának tanúsága szerint a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium falára tette ki az alábbi szöveget, amihez egy péniszt is rajzolt.

A f*szodtól határolódj el. Ne a helyetted tiltakozó diákodtól. Vesszen a klerikálfasiszta Orbán-rezsim!

Böszörményi arról vált ismertté, hogy néhány évvel ezelőtt az avatásakor liszttel öntötte le a Weöres Sándor szobrát, mert nem tetszett neki. Tettét garázdaság szabálysértésnek minősítették és kapott egy figyelmeztetést. A pécsi művész egyébként akasztott lányokról és nőkről festett több képet is korábban.