A bajai rendőrök épp időben érkeztek egy égő házhoz Madarason. Többszöri szólongatásra megjelent egy idős férfi, akit sikerült kimenekíteniük, majd átadni a metősöknek.

A bajai rendőrök Madarason látták el szolgálatukat október 23-án este, amikor nagy füstöt észleltek. Ahogy közelebb értek, látták, hogy lángol egy családi ház tetőszerkezete. Azonnal hívták a katasztrófavédelem munkatársait és készültek kimenekíteni az esetleges bajbajutottakat, de a kapu zárva volt, így nem tudtak bejutni, ezen kívül egy nagy kutya is megnehezítette a ház megközelítését.

Többszöri kiabálásukra és a szolgálati autó fényjelzésére megjelent egy idős férfi, aki tántorogva közlekedett, zavartnak tűnt és csak nehezen tudtak vele kommunikálni. Ennek ellenére megtudták tőle, hogy gázpalack is van a lakásban. Ekkor már az egész tető lángokban állt. A férfi megmentői attól tartottak, hogy perceken belül összeomlik.

Forrás: Police.hu

A rendőrök azonnal a kezükbe vették az ügyet: Martinkovits Milán átmászott a kerítésen és beugrott az udvarba, majd társával, Bakos Lászlóval közösen megfogták a nyugdíjast, és átemelték a kerítésen. Nemsokára a mentősök és a katasztrófavédők is megérkeztek, akik megkezdték a tűzoltást és a bajbajutott férfi ellátását.