Kicsoda Herczeg Zoltán, a drogkereskedelem gyanúja miatt letartóztatott, botrányos életű divattervező?

Celeb vagyok ments ki innen Herczeg Zoltán Celeb vagyok ments ki innen 2017 - Herczeg Zoltán
Celeb vagyok ments ki innen 2017 - Herczeg Zoltán
Vágólapra másolva!
Droggal kapcsolatos bűncselekmények miatt tartóztatták le az ismert baloldali divattervezőt, számolt be róla az Origo is korábban. Mint a rendőrség tájékoztatásából kiderült, az ügyben két lakásban több mint kétszáz gramm kábítószert foglaltak le, és két férfit őrizetbe vettek. Herczeg Zoltán nemcsak divattervezői munkásságáról ismert, hanem baloldali aktivizmusáról is, és hírhedt magyargyűlölő kijelentéseiről is.
Vágólapra másolva!

Hétfő este jelent meg a hír, miszerint október 21-én rendőrök csaptak le H. Zoltán divattervezőre, akinek a letartóztatását vasárnap el is rendelték, mivel a lakásán jelentős mennyiségű kábítószergyanús anyagot találtak.

A rendőrség most a Blikk megkeresésére azt közölte, hogy „a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2022. október 21-én bűnügyi információk alapján fogtak el két férfit Budapest IV. és XIII. kerületében. Az egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket – az elsődleges adatok szerint marihuánát – és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port – az elsődleges adatok szerint kokaint – találtak. Az anyagokat szakértők vizsgálják.

Herczeg Zoltán éppen az RTL Klubon bohóckodik Fotó: Polyák Attila - Origo

A BRFK kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A rendőrség mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette, egyiküket a bíróság azóta letartóztatásba helyezte.

Az eljárásnak jelenleg nincs több gyanúsítottja.”

A Blikk a divattervezőhöz közelálló forrásból azt is megtudta, hogy az ügyben érintett, eddig csak H. Zoltánként emlegetett divattervező – ahogy azt eddig is sejteni lehetett – Herczeg Zoltán.

A drogbotrányba keveredett Herczeg Zoltán azonban nemcsak divattervezői munkássáról ismert, hanem hírhedt magyargyűlölő kijelentéseiről, keresztényellenes megnyilvánulásáról és baloldali aktivizmusáról is.

Emlékezetes, még 2019-ben ő látta el divattanácsokkal Márki-Zay Pétert, de felszólalt az Index-Momentum tüntetésen is.

Herczeg Márki-Zay Pétert is ellátta "divattanácsokkal" Forrás: Ripost

Egyébként korábban a Gyurcsány-pártba landolt exműsorvezető, a DK-s Kálmán Olga is előszeretettel hívta meg műsorába, amikor még fő küldetésének tekintette, hogy baloldali celebeknek hízelegjen.

A divattervező amellett, hogy ízléstelen O1G-pólókat is árult, korábban többször gyalázta a magyar embereket is. Volt, amikor úgy fogalmazott:

Két éve a borsodi időközi választáson elszenvedett baloldali vereség után pedig a vidéki embereket szidta, megdöbbentő, közönséges stílusban. Mint mondta: „Nagyon sajnálom, hogy a borsodi, szabolcsi kis falvakban, sőt az egész ország elmaradott térségeiben egyszerűen lepattannak a józan észérvek, a konkrét számok, a valóság, nincs információ"

Szerinte tehát a vidéki emberek tájékozatlanok és buták.

Majd hozzátette, "úgy tűnik, ha Orbán egyenesen a szájukba sz..na, akkor is őt választanák meg, mert az övé valahogy finomabb, élvezhetőbb. Eszükbe se jut, hogy ürülék helyett van ehető, éltető, emberi táplálék is."

Egyébként nem meglepő Herczeg Zoltán hozzáállása a magyar emberekhez, hiszen korábban egy interjúban azt is kijelentette, hogy

szégyenli, hogy magyar.

A magyargyűlölő divatguru korábban a kereszténységből is gúnyt űzött, amikor egy fotón félmeztelenül, széttetovált felsőtesttel és napszemüvegben pózolt „keresztre feszítve.”

Herczeg Zoltán így gúnyolódott a kereszténységen Forrás: Ripost