Vádat emeltek a csörögi Molotov-koktélos támadók ellen - videó

Vágólapra másolva!
Gyilkossági kísérlet, és rongálás miatt is felelnie kell annak a két férfinak, akik egy csörögi házra dobtak Molotov-koktélokat, mert bosszút akartak állni az egyikük élettársának családján.
Vágólapra másolva!

A két, egymással rokoni kapcsolatban álló férfi ugyanannak a csörögi háznak a különböző lakrészében lakott. Tavaly márciusban együtt iszogattak az otthonukban, amikor egyikük egy korábbi sérelméről kezdett beszélni.

Azt mondta, hogy volt élettársa anyja juttatta őt börtönbe az egykori barátnője zaklatásáért, amikor ellene tanúskodott.

Ezért felvetette a társának, hogy ijesszenek rá volt élettárására és annak anyjára. Ehhez négy üres sörösüveget megötlöttek benzinnel és rongyot tömtek a szájukba.

A házi készítésű Molotov-koktélokkal a volt élettárs, és családja házához sétáltak, ott meggyújtották, és rádobták az épületre.

Otthon volt a támadó volt élettársa és a gyereke is. Az egyik utcára néző szobában aludtak, a mellettük lévő szobában pedig a nő anyja tévézett.

Forrás: Youtube/ PoliceHungary

Ahogyan megírtuk,

két üveg lepattant az ablakról és a falról és a kertbe esve összetört, a

harmadik viszont betörte az egyik ablakott és a szobában landolt, ahol tüzet okozott.

Pont ott, ahol a nő és a gyerek aludt. A durranásra a volt élettárs felriadt. A függöny, és egy takaró akkor már lángokban állt. Gyorsan felkapta a gyerekét és kimenekült, majd a család többi tagjával együtt megfékezték a lángokat.

Ennek és a helyszínre érkező tűzoltóknak volt köszönhető, hogy a tűz nem tudott tovább terjedni, és senki sem sérült meg. Ugyanakkor a nőnek több mint hetvenezer, az anyjának pedig közel ötszázezer forintos kára keletkezett.

Az ügyészek gyilkossági kísérlet és rongálás miatt emeltek vádat a két férfival szemben.